Sivut

torstai 17. heinäkuuta 2014

Hääpäivä - Ovet auki juhlatilaan ja alkuruoka

-Hanna-

Tarina jatkuu siitä, kun tasan klo 18 avattiin ladon portti vieraille. tarjoilijat ja pitopalvelun kokit olivat laittaneet juomat ja alkuruoan paikoilleen odottelemaan vieraita.


Kynttilät paloivat jo kuudelta illalla vaikka ulkona oli kaunis ja valoisa kesäpäivä, mutta se toi ehdottomasti tunnelmaa aittaan. Tila ei olisi ollut yhtä lämpimästi vastaanottava, jos niitä ei olisi sytytetty saman tien.

Saimme kunnian astella ensimmäisenä juhlatilaan ja samalla morsiankin sai huokaista helpotuksesta, sillä kaikki oli todellakin viimeistä piirtoa myöten valmiiksi laitettu, vaikka aikamoisen kaaoksen sinne jätinkin lähtiessäni sieltä viimeisen kerran ennen vihkimistä. Taas kerran kiitokset kuuluu kaikille läheisilleni, jotka auttoivat minua häiden järjestelyissä.Vieraat näkivät istumajärjestyksen heijastettuna projektorilla kankaalle, joka oli asetettu kunniapöydän yläpuolelle, jolloin heidän oli suhteellisen helppoa löytää omalle paikalleen.

Meillä oli kaksi Toast Madamea, jotka pitivät huolen illan ohjelmasta ja juontamisesta. Jonathanin sisko, Anna hoiti pääasiassa ruotsinkielen juonnot ja veljeni avovaimo Sabina taas pääasiassa suomalaisen. Tavoitteenamme oli tehdä illasta kaikille vieraille helposti ymmärettävä ja kaikki huomioonottava. Saimme tästä kyllä kiittelyitä jälkikäteen, kuinka hienosti kaikki hoitui kahdella kielellä. :) Erityiskiitos siitä Sabinalle, joka hoiti myös ruotsinkieliset osuudet aivan upeasti!

  

Menua suunnitellessamme päädyimme pääruoan kohdalla käyttämään vain ruotsalaista lähiruokaa, jolloin alkuruoaksi valitsimme jotain erityisen suomalaista. Suurin osa ruotsalaisista vieraistamme ei ikinä ole maistanut karjalanpiirakoita, joten pyysimme pitopalveluamme valmistamaan sitä alkuruoaksi graavatun lohen ja munavoin kanssa. Perinteisiä niistä ei kuitenkaan tullut ulkomuodollisesti tai edes makunsa puolesta, mutta kirjoitimmekin menuihin jo aikaisemmin, että teemme perinteisiä ruokia modernilla twistillä. ;)

 

Koin myös, että karjalanpiirakat olivat myös loistava tapa tuoda esiin osaa sukujuuristani, sillä äitini suku on karjalasta kotoisin ja uskon, että sukulaiseni pitivät myös ajatuksesta.
 

Alkuruoan kanssa tarjosimme vieraille Jacob's Creekin Dry Rieslingiä, joka oletetusti sopisi kalan kanssa hyvin. Lisäksi tarjolla muutakin, kuten Staropramen olutta, jota sulhanen halusi ehdottomasti tarjota. Tarinammehan alkoi Staropramenin valmistusmaassa Prahassa, jossa tapasimme toisemme ensi kertaa.

 

Ennenkuin pääsimme alkuruokaan käsiksi, oli Jonathan pyytänyt, että saisimme "pienen puheenvuoron" itsellemme. Olin jo siinä hätäkässä täysin unohtanut, että meidän näin piti tehdä ja olin ihmeissäni, kun meidät pyydettiin puhujan paikalle kertomaan mitä meillä oli sanottavana. 


Vaikka juttu ei sinänsä niin jännittävä olekaan, niin ajattelin silti jättää pienen cliffhangerin ja palata asiaan seuraavassa postauksessa! ;)

12 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän näköistä teidän juhlapaikalla! Voin kuvitella vieraiden ihastuneet huokailut, kun ovet avattiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa vähän kun en oikein itse tajunnut kiinnittää huomiota heidän reaktioon. Jonkinsortin jännitys taisi olla päällä. ;)

   Poista
 2. Tuo teidän juhlatila on kyllä ihan täydellinen <3 Voi ihanuus!! Ja alkuruoka näytti ainakin oikein herkulliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvältä se maistui, mutta voisiko sanoa, ettei kovin tavalliselta :)

   Poista
 3. Tämä näyttää niin mielettömältä! Vieraat nauttivat myös varmasti. Ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitosta tuli kyllä ja se teki tämän kaiken vaivan arvoiseksi! :)

   Poista
 4. Ihanaa, todella upeasti olette suunnitelleet kaiken viimeistelyineen päivineen. Käpy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, käpy! Meillä oli pieniä käpyjä ja suuria käpyjä :)

   Poista
 5. voi kuinka nättiä! mitä kangasta katoissa on? onko jotain hallaharsoa vai mitä? -p-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä se taitaa hallaharso nimellä olla... Fiberduk nimellä myydään täällä, eli kuitukangas. :)

   Poista
 6. Todella kaunista! Mitä tuo kangas on katossa? onko hallaharsoa vai mitä? -p-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ´Kuitukangasta eli hallaharsoa meillä oli katossa, kyllä! :)

   Poista