Sivut

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Hääpäivä - juhlatila

-Hanna-

Tänään ajattelin jatkaa hääpäivämme tarinaa, mutta hyppäänkin ensin kuviin siitä, miltä juhlapaikka näytti hääpäivänä, ennenkuin hääpari ja vieraat otimme sen valtaamme. :)


Loppuen lopuksi tilasta tuli vielä parempi kuin olisin ikinä osannut kuvitellakkaan. Olenkin laittanut muutaman kuvan aiemmin siitä, miten laitoimme valoja ja harsoja kattoon ja mieheni rakenteli baaria sun muuta.


Toisen tillalla sijaitsevan konehallin "vintille" oli kerätty vuosikymmenien saatossa pölyttymään kaikenlaisia vanhoja työkaluja ja tavaroita, jotka kannoimme alas ja pesimme huolella. Jonathan halusi ehdottomasti kaikki näytille seinille ja siellähän ne nökötti hääpäivänä vieraiden ihmeteltävänä.


Olimme vuokranneet aterimet pitopalvelusta samaan pakettiin ruoan kanssa. emme lähteneet niillä pröystilemään sen kummemmin, sillä yksinkertaiset astiat sopivat tyyliimme ja heillä ei olisi ollutkaan tarjota paljon muuta, sillä heillä oli toiset häät järjestettävänään paikan päällä samanaikaisesti.  


Kaasoni oli kerännyt käpyjä viime syksynä, jotka hän oli minulle kuivannut, jotta ne aukeaisivat nätisti ja saisimme paikkakortit niihin seisomaan. Lisäksi kattaukseen oli aseteltu hieman isompia käpyjä koristeeksi. Ikeasta ostin numerolaput toimittamaan pöytänumeroiden virkaa ja ripustin ne juttinarulla kynttilöihin.


Ostimme Ikeasta pitsikangasta jonka leikkasimme kaitaliinoiksi, sillä olisi ollut sääli peittää yhtään enempää pöytien hienoa karheaa pintaa.
Rakas ja kätevä kaasoni oli myös askarrellut aivan upeat pilttipurkkimaljakot ja kynttilälyhdyt. Halusimme pitää pöydän suhteellisen simppelisti koristeltuna, sillä pöytiin tuli myös juomat, jotka vie aikapaljon tilaa keskeltä.


Ostimme juuttikangasta, josta äitini ompeli taskut aterimille ja servetille. Sain kummitädiltäni ihanaa pitsiä, jonka saimme ommeltua taskuihin koristeeksi. Kaikki sopi hyvin yhteen meidän maalaisromanttiseen ja yksinkertaiseen teemaamme erityisesti siitä syystä, että mieheni rakentamat pöydät olivat jo yksistään niin upeat.


Ostin vanhantyylisiä limupulloja paikallisesta kaupasta ja sijoitimme ne juomatelineeseen, jonka myös löysimme vintiltä siellä puuhatessamme. Illan aikana tarjoilivat menivät ympäri kantaen tätä telinettä tarjoillen ihmisille alkoholitonta juotavaa. Loistava idea heiltä ja olin oikein tyytyväinen tämän nähdessäni! :) 

Jonathan pulttasi baarijakkarat betoniin kiinni niin, että niissä sai roikkua ihan surutta, aiheuttamatta sen suurempaa vaaratilannetta. Peitimme myös rumat mustat nahkaistuimet valkoisella lakananpalalla, sillä ne olivat jo vähän rikki sieltä ja täältä.


Mieheni vanhemmat olivat sijoitelleet pyynnöstämme vanhoja puulootia sinne tänne pihalle, mikä toi mukavasti elämää muuten niin autioon pihaan.Rakensimme Ikeasta ostetusta lakanasta ja puukehikosta screenin projektorille, jotta vieraat pystyivät esittämään videoita puheissaan ja muissakin tapahtumissa. Lisäksi screeni oli yhdistetty tietokoneeseen, joka päivitti koko ajan kuvia Instagramista, jotka oli tägätty meidän instagram tägillä, #almgardenwedding.
Juhlien alussa näytimme myös screenillä istumajärjestyksen ja täysin uuden sukunimemme, jotta ihmiset näkisivät miten se kirjoitetaan ;)Tuolit löysimme Blocketista, mikä vastaa suomalaista tori.fi-sivustoa. Pizzaravintolan omistaja oli uusinut ravintolan tuolinsa ja myi vanhoja tuolejaan pilkkahintaan. Eihän ne niin kovin nätissä kunnossa ollut, mutta peitimme ne Ikean Knoppa-lakanoilla ja tilasta tuli yllättävän juhlava. Tuoleja oli kaiken kaikkiaan neljää erilaista, mutta hyvin ne sulautuivat yhteen peitettyinä. Keskimmäisessä rivissä olleet käsinojalliset tuolit vaan aiheutti hankaaluksia lakanoiden sitomisen kanssa, mutta pysyi ne nyt suurinpiirtein paikallaan.


Toinen istumajärjestys oli kirjoitettuna talosta remontin yhteydessä poistettuun vanhaan peiliin.

Nyt olen esitellyt suurinpiirtein miltä paikalla näytti ja seuraavssa postauksessa jatkamme hääpäivän tarinaa siitä, kun paljastamme juhlatilan vieraille.

18 kommenttia:

 1. Wau, WAU, W-A-U! Ihan mielettömän upean näköistä! Täydellistä.
  Nyt tää alkoi miettimään, että pitäisikö sittenkin tehdä täyskäännös teemassa ja valita tällainen ihana rustiikkinen tyyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D :D No sitten vaan vaihtamaan jos siltä tuntuu! ;) Mun mielestä tämä rustiikkinen oli ainakin omalla kohdalla helpompi vaihtoehto kuin moni muu, joten voin suositella ihan hyvällä omallatunnolla. :)

   Poista
 2. Aivan älyttömän ihanan näköinen juhlapaikka, ihan kuin jostain Amerikan häälehdestä! :) Pakko oli käydä heti instagramin kuvatkin urkkimassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Haha - harmi vaan, että jotkut parhaat kuvat oli itseasiassa julkaistu suljettujen tilien kautta, niin kaikki ei pääse niitä näkemään :/

   Poista
 3. Upeaa! Siis ihan mieletön toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En malta odottaa teidän häitä, koska tiedän olevan luvassa aika mahtavaa toteutusta! ;)

   Poista
 4. Aivan huippu ihanaa! Ja mikä tunnelma näistä kaikista yksityiskohdista syntyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Kuvaaja onnistui kyllä taas vangitsemaan yksityiskohdat niin, että kuvia katselemalla oli kovasta työstä muistot pitkäksi aikaa! :)

   Poista
 5. Ihana juhlatila, haaveilen samantyylisestä :) löysitkö kattokankaat jostain edullisesti? Ja muistako monta metria kangasta meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisimme ostaa hallaharsomme kahdesta eri paikasta, eli Biltemasta ja Julasta. Keskelle tarvitsimme hieman pitempiä harsoja, kuin mitä ladon päätyihin eli tarvitsimme kahta eri kokoa. 12x6metrin palasia ja 2x10 metrin palasia, eli kaiken kaikkiaan 92 metriä.

   Poista
 6. Upeaa! Voisin lainata lakana-ideaa tuolien suhteen... Menikö teillä koko lakana yhtä tuolia kohden ja miten sidoitte/ompelitte lakanan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilman muuta lainaamaan vaan ja koska itse en löytänyt hyvää ohjetta lakanan sitomiseen tuolin päälle, ajattelin itse asiassa viimeistään viikonlopun aikana väsätä postauksen videon kera, että miten se tehtiin. :) eli yksi lakana per tuoli oli käytössä, eikä mitään ommeltu vaan solmittiin.

   Poista
 7. upean näköistä! et haluaisi myydä noita valoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mies taitaa haluta pitää nämä meillä jäljellä olevat kaksi nyt itsellään kun yksi jo myytiin. Lisäksi postittaminen Suomeen on valitettavan arvokasta, joten en tiedä kuinka kannattavaa se muutenkaan olisi ollut! :/

   Poista
 8. Heissan! Hienolta näyttää! Ostitteko lakanat ihan vain tuolien päällystystä varten...? Mistä löysitte nuo valot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kyllä lakanat olivat vain päällystystä varten ja osan ostimme käytettynä ja osan uutena. Nyt on lakanat jo menossa kiertoon uudelle omistajalle, joten ei ollut suuri investointi loppupeleissä. :) Ainakin täällä Ruotsissa hääkirpparilla on hurja kysyntä lakanoista, joten menee kaupaksi helposti.
   Valot löydettiin joulunjälkeisestä alennusmyynneistä Rustasta, eli niitä ainakin täällä bongaa lähinnä joulun aikaan. Netistä löytyy kyllä nytkin.

   Poista