Sivut

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Häämatka

Ida ei malta odottaa...

Me lähdetään heti häiden ja hääyön jälkeen sunnuntaina 7.9. häämatkalle. Häiden odotusta lisää 50 prosenttia se, että niiden jälkeen vietämme kaksi täyttä viikkoa Thaimaan saarilla. Täydellistä!


Thaimaassa on syyskuussa sadekausi, mitä etelämmäksi Thaimaassa, Indonesiassa,  Malesiassa ja niillä alueilla menee sitä enemmän todennäköisesti sataa. Suomalaisina me kuitenkin ollaan totuttu sateisiin ja siellähän sadekausi tarkoittaa sitä, että tulee kova sade jonka jälkeen taas paistaa loppupäivän. Aurinkoa sinne luvataan keskimäärin seitsemäksi tunniksi. Emme siis pelkää sadekautta.

Mun vanhin veljeni on todella kokenut sen alueen matkaaja ja  suositteli häämatkakohteeksi joko Koh Lite:ä tai Koh Tao:a. Laskeudumme maanantai aamulla paikallista-aikaa Bangkokiin ja suuntaamme todennäköisesti bussilla saarille.


Lennot on ostettuna Finnairilta mutta hotelleja katselemme vielä lähempänä. Hepatiittirokotussarjat on aloitettu pikaversiona ja ehdimme ne juuri ja juuri ottamaan ennen matkaa. 158 euroa maksoi A- ja B-hepatiitti yhdistelmärokotteita kolme kappaletta. Ja kun tuo kerrotaan kahdella saadaan summaksi 316 euroa, tämä lovi todella tuntuu hääbudjetissa.. Yyh, miten kallista! Lähestyviin häihin ja häämatkaan aiomme varautua lisäksi aloittamalla maitohappobakteerikuurin. Sanomme "ei" sairastelulle häiden alla.

Normaalisti matkoillamme olemme hyvin aktiivisia, lähdemme hotellista aamulla ja palaamme sinne illalla. Hotellin altailla tai rannoilla emme paljon makoile, vaikka Suomessa sitä erittäin mielellämme teemmekin. Olemme siis jalan liikkeellä koko päivän.
Häämatkalla ajattelimme tehdä tässä poikkeuksen, nautimme hotellista, sen antimista, altaista ja rannoista. Rauhoitumme, nautimme toisistamme ja olemme vaimo ja aviomies toisillemme! <3Onko hyviä vinkkejä Thaimaanmatkailuun tai vaikkapa hotelleihin?

Love, Ida

Kuvat: Google

2 kommenttia:

  1. Saarilla en ole ollut, mutta muualla Thaimaassa kuitenkin. Opiskelin 2010 neljä kuukautta Bangkokissa, ja reissasin hiukan.

    Sade on hiukan erilaista tropiikissa kuin Suomessa. Kerran yliopistolta lähtiessäni iski sadekuuro. Aluksi luulin, että voin ihan hyvin vielä kävellä asuntolalle. Sen sijaan kastuinkin minuuteissa alusvaatteita myöten, kadut tulvivat eivätkä taksit ottaneet märkää opiskelijaa kyytiin. Heti kun pääsin asuntolalle (kävellen), sade lakkasi. Smurffin laki.

    Suosittelen lukemaan Lonely planet matkaoppaita. Pitäisi löytyä kirjastosta ja suurimmista kirjakaupoista. Myös Lonely Planetin ja Tripadvisorin sivut ovat hyviä.

    VastaaPoista
  2. Me vietimme häämatkastamme peräti kuukauden Thaimaassa. Reissumme ei ollut ihan perinteinen häämatka, mutta tuli nähtyä monenlaista. Jos haaveilette Koh Taolle matkaamista Bangkokista, niin harkitkaa pysähtymistä Prachuap Khiri Khanissa, se oli yksi reissumme helmistä. Turistit ei ole vielä löytäneet sinne, mutta kaupunki on nätisti laitettu ja palvelut on halpoja. Koh Tao on kieltämättä mukava paikka rentoon hengailuun ja nautiskeluun, mutta turisteja sielläkin on hirvittävästi. Itse suosittelisin ehdottomasti Koh Lipeä, sinne on hieman hankalampi päästä, mutta mielestäni kristallin kirkas vesi ja illalla rannalle levittäytyvät ravintolat on kaiken sen vaivan arvoista :)

    VastaaPoista