Sivut

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hääpäivä - Morsiamen ryöstö

-Hanna-

Tarina hääpäivästämme jatkuu taas ja kyllä vaan, niinkuin varmasti moni arvasikin, niin kaasoni oudon käyttäytymisen selitti morsiamen ryöstö.


Olen kuullut hieman valitusta, että morsiamen ryöstö alkaa olla jo vallan kulutettu tapa ja ihmiset eivät pidä sitä enään niin mukavana, vaan hieman tylsänä.

Näissä häissä siitä ei voi lainkaan puhua samaan salliin, sillä ruotsalaisille tämä ei ole normaali juttu. He eivät siis olleet ikinä kuulleetkaan siitä. Muutamille lähipiirin ihmisille olimme jo ehtineet mainitsemaan tästä perinteestä, mutta muut olivat aivan haavi auki sillä hetkellä kun pihaan kurvasi kaahaen mersu, josta esiin tuli kaksi tummiin pukeutunutta miestä ja kaappasivat morsiamen mukaansa 


Uskaltaisinpa veikata, että muutama oli jopa kauhuissaan sillä voitte kuvitella, että tilanne näytti vähintään oudolta, jossei sitä ole koskaan aikaisemmin nähnyt tai kuullut. Kuulin myös, että jopa ne jotka tästä tiesivät onnistuivat silti pelästymään tapahtumaa! :D
Kuitenkin vieraiden mieltä rauhoitti morsiamen iloinen käytös ja hymyily - taisivat ymmärtää, että sen vaarallisempi tilanne ei ollut kyseessä.


Rosvot onnistivat myös saamaan saaliikseen myös muutaman oluen sekä viiniä kunniapöydästä ja siideriäkin, jotka oli ilmeisesti piilotettu etukäteen lahjapöydän eli hevosvaunujen uumeniin.


Kaasoni kertoi jälkikäteen, että tässä vaiheessa oli ruotsalaiset vieraat olleet niin hämillään tilanteesta, että joku oli jo alkanut kilkuttamaan aterimiaan taas laseihin pusurallin alkamisen merkiksi, sillä morsian oli poistunut paikalta. Onneksi kuitenkin he olivat saaneet tilanteen haltuun ja pääsivät kertomaan mistä oli kyse.


Kaasoni kertoi tarinan, jonka mukaan ennen aikaan Suomessa naapurikunnan miehet tulivat häihin ja ryöstivät hyvät vaimot itselleen, jos ei heidän miehensä pystynyt todistamaan ansaitsevansa vaimoa. Jonathanille ja vieraille kerrottiin, että on se morsiankin joutunuut aikamoisen homman eteen, jotta sai luvan naida mieheni ja heille näytettiin video Suomi-polttareista. Palaan videon tekemiseen ja sisältöön myöhemmin, kun ehdin kirjoittamaan postauksen Suomi-polttareideni toisesta päivästä.

Sen verran voin paljastaa, että videossa jouduin toden teolla taistelemaan gladiaattorin lailla polttariseuruettani vastaan, jotta sain lopuksi palkinnokseni Jonathanin! ;)


Kun video oli näytetty sai Jonathan tehtävänsä. Koska hän oli jo näyttönsä antanut kyvyistään rakentaa pöytiä ja baareja, niin tällä kertaa hänen piti rakentaa annetuilla välineillä jotakin morsiamelle. Jotakin hyödyllistä. Ensin hänen piti kuitenkin etsiä rakennukseen tarvittavat työkalut erilaisten vihjeiden avittamana. Vihjeinä oli esimerkiksi: yksi väline löytyy morsiamen kummitädiltä. Tämä saattoi olla hieman hankalaa, sillä Jonathan tapasi kummitätini ensimmäisen kerran kyseisenä päivänä. :)


Baariinkin oli yksi työkalu piilotettu ja sen hän sai meidän tarjoilijakaksikolta pyydettäessä.

 
Molemmat siskoni, Miina ja Jenni tutkailivat tarkasti, että homma meni niinkuin pitää. Ja menihän se sillä valmista tuli oikein maalauksien kera.


Ryöstäjäni saivat viimein viestin, että tehtävä on suoritettu hyväksyttävästi ja morsiamen saa palauttaa, joten ei kait siinä auttanut, kuin astella takaisin juhlatilaan, vaikka mikäs siellä oli autossa rupatellessa mukavia ja juodessa siideriä! :)


Kun pääsin takaisin saliin, minut pyydettiin tarkastelemaan aikaansaannosta ja arvaamaan, että mikä ihme siinä oli oikein kyseessä.


Voin kertoa, että tehtävä ei ollut erityisen helppo. ;)


Vaikka yritin kuinka tarkastella tilannetta monelta kantilta, ei se vain oikein auennut...Kunnes sitten minulle vihjattiin aika selkeästi, että kyseessä oli koruteline.


Niinpä tietenkin - mitenkähän minä en sitä heti hokannut... ;)
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vieraat selvisivät säikähdyksestä huolimatta ja morsiankin saatiin takaisin. Ohjelma jatkui vielä sillä, että jokainen vieras oli nikkaroinnin aikana kirjoittanut lappuun jonkin asian, jonka sulhasen pitää tehdä morsiamensa hyväksi kahden tulevan vuoden aikana. Kävimme laput läpi ja siellä oli monta saunan rakennusprojektia, Lontoon reissua, lapsia, Converse-kenkien ostamista, Gladiaattorit TV-ohjelman kuvauksiin osallistumista kilpailijana tai gladiaattorina yms yms...

Hauskoja juttuja! Lupasivat pitää huolen, että nämä käy toteen annetuissa aikaraameissa ja tekevänsä tarkistuksia. Sanktioista en sitten tiedä. ;)

Jatketaan taas ensi kerralla!

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa! Itsekään en monien tapaan morsiamen ryöstöstä kauheasti välitä, ainakaan omiin häihin sellaista en halua. Teidän häihin ohjelmanumero kuitenkin näytti sopivan aivan täydellisesti. Voin kuvitella, että kuinka ihmeissään ruotsalaiset olivat. Aika jännää, vaikka ollaan näin lähekkäin ruotsin kanssa, ovat hääperinteet silti näinkin erilaisia. Itse en esimerkiksi ole kuullutkaan tuosta pusurallista ennen kuin luin siitä blogistasi. On ollut todella mielenkiintoista seurata blogin kautta tällaisia kahden kulttuurin häitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Sepä juuri, kun meidän häissä, kaikki tylsät perinteet saivat vähän toisenlaisen ulottuvuuden ja niistä nautti jotenkin itsekin enemmän, kun huomasi, että ihmiset ihmettelivät puolin ja toisin! :D

      Poista