Sivut

perjantai 31. lokakuuta 2014

Tuolihuput - DIY

Ida kirjoittaa.
Lukijat ovat toivoneet minulta postausta tuolihupuista. Ohje on todella helppo ja jaan sen mielelläni kanssanne, olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

Ostimme IKEA:sta ison kasan Knoppa-lakanoita. Juhlapaikkamme tuolit olivat sen levyisiä, että yhdestä 150 senttiä leveästä lakanasta tuli kolme tuolihuppua. Lainasin saumuria anopilta ja hurruttelin huppujen reunoja, sanotaanko vaikka, että aikas monta tuntia useampana iltana. Pienen laskuvirheen takia, en voinut alkuperäisen suunnitelman mukaan ommella huppujen reunoja ylhäältä kiinni, jottei tuolien puiset karmit näkyisi yhtään. Valkoiset huput kuitenkin tukivat valkoista yleisvaikutelmaa sopivasti ja pystyin unohtamaan kömmähdyksen. Nämä kaksi seuraavaa kuvaa ovat häitä edeltävältä illalta kun järjestelyt olivat vielä kesken.Valmistimme huput niin yksinkertaisesti, että Pasi leikkasi lakanat kolmeen osaan pitkittäissuunnassa ja toisesta päästä kaistaleen pois. Minä ompelin huput saumurilla ympäriinsä. Lisätään vielä pitsiset rusetit ja TADAA tuolihuput on valmiit! En sanoisi, että valmistaminen oli vaivatonta, helppoa kyllä mutta ei vaivatonta kun ajattelee siihen käytettyjä tunteja. Kaksikymmentä tuntia ei varmasti riitä.

P.S. Huput on muuten myynnissä.

Meidän häissä oli panostettu koristeluihin ja siihen, että kaikki olisi jotain vähän enemmän kuin yleensä ja se sai paljon kiitosta! Bändikin kertoi, että vaikka ovat paljon häitä kiertäneet oli meidän häämme kauneimmat. Kiitos Vibravox ja Olli näistä kauniista sanoista!

Love, Rouva Ida

10 kommenttia:

 1. Kuinka paljon huppuja mahtaa olla ? Saattaisin olla kiinnostunut niistä, jos niitä on vain tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolihuppuja on noin 80 kappaletta. Ne on tällä hetkellä pestyinä ja silitettyinä mieheni vanhempien luona Tampereella. Viikonloppuna saan laskettua tarkan lukumäärän. :)

   Poista
  2. Mikä huppu hinta mahtaisi olla?

   Poista
 2. Mitä tuo "naru" on, millä huput on kiinni tuolissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean pitsikangasta leikattuna kaistaleiksi.
   Erittäin edullinen vaihtoehto!! Ja näytti mielestäni erittäin hyvältä :)

   Poista
 3. Vieläkö sulla on nää huput ja paljonko pyydät niistä? :)

  VastaaPoista
 4. Hei, laita viestiä jos vielä myymättä, keppsu (at) gmail.com :)

  VastaaPoista
 5. Tiedätkö mistä saisi käytettynä näitä? Ei jaksaisi väsätä kaikkia 100 itse.. (sylvia.kauppinen@hotmail.con)

  VastaaPoista
 6. Moikka! Jos huput on vielä vapaana niin laita viestiä annakaija.kosunen30@gmail.com :)

  VastaaPoista
 7. hei. olisiko sinulla vielä tuolihuput vuokrattavana? t:piia

  VastaaPoista