Sivut

torstai 12. joulukuuta 2013

Tuolihuput DIY

Kirjoittaa: Ida

Juhlapaikan tuolit hupuilla vai ilman?

Aluksi pidin ajatusta turhana, mutta nyt todella haluaisin vuokrata tai valmistaa itse valkoiset tuolihuput jatkamaan valkoista teemaa. Kuvasta näkyy juhlatilan tuolit, joissa on puunväriset raamit ja vaaleahko kuviokangas. Tila olisi viimeistellympi jos tuolitkin olisivat teemavärin mukaiset.


Hääsuunnittelijalta saamistani vinkeistä yksi parhaista on, että kannattaa panostaa yleisilmeeseen ja niihin suuriin asioihin jotka vieraat varmasti huomaavat. Suurin osa vieraista ei muista jälkikäteen minkälaiset esimerkiksi paikkakortit olivat. Tuolihuput ovat siis asia johon kannattaa panostaa.
Toki jokainen joka mut tuntee tietää, että tulen panostamaan myös jokaiseen yksityiskohtaan, että ne ovat viimeisen päälle. En tarkoita tällä kuitenkaan välttämättä rahallista panostamista.


Netin ihmeellisestä maailmasta löytyy muutamia erilaisia tuolihippumalleja. Tämä on niistä pääsääntöisesti halvin. Se sopii lähes kaiken kokoisiin ja mallisiin tuoleihin. Hinnat vaihtelevat vuokratessa noin 1-4 euron paikkeilla.
Omaan makuuni tämä kangas on ruma, en pidä sen kiillosta. En myöskään pidä siitä miten se laskeutuu tai oikeastaan on laskeutumatta.
Tämä kokovartalosukkaa muistuttava malli on mielestäni aivan järkyttävä. :D

Sitten on vielä olemassa oma valintani, niin sanotusti kaitaliinamallinen tuolihuppu. Se on pitkän mallinen kaistale joka vain levitetään tuolin päälle ja jää reunoilta avoimeksi. Se on Oliivipuu Ruokahuoneen tuoleihin varmasti sopivin ja istuvin malli.  Lisäksi olemme valinneet kyseisen mallin lähinnä halvan hinnan vuoksi.

Olen netin muilta morsiamilta saanut idean kokeilla valmistaa ne itse Ikean halvoista valkoisista lakanoista. Niistä saa kuulemma ommeltua useamman tuolihupun. Laitan kokemuksia kun oon kokeillut.
Olen päättänyt käyttää rusettia huppujen tuolissa paikallaan pitämiseksi. Pitsisen rusetin teen jommastakummasta Ikean edullisesta pitsikankaasta. Ylempi pallokuvioinen pitsi maksaa 0,99/m ja alempi kukallinen 1,99/m. Tuosta kukallisesta tulee muuten kaitaliinat pöytiin. 

Taidanpa joululomallani suunnata Ikeaan ja ostaa lakanan ja testata ideaani. Lisäksi pitää varmistaa näiden kahden pitsin saatavuus koska tarvitsen niitä paljon.

Plaah, aika suunnata Elixiaan... Tällä morsiamella on motivaatio-ongelmia. Kun on kolme viikkoa käynyt liian vähän urheilemassa on taas vaikea päästä siihen kolme-neljä kertaa viikossa tahtiin. Nyt taas on kunnostauduttava tässä asiassa. Ja tää on lupaus! Hääpuvunkin osto on keväällä eli jo parin kuukauden päästä ajankohtainen ja vielä on kolme kiloa tavoitteeseen.

Love, Ida

6 kommenttia:

 1. Meidän juhlapaikassa on järkyttävät mäntyiset pöydät ja tuolit (ja lähes kaikki muukin, hih.) Haaveilen tuolihupuista, mutta jotenkin tuntuu hullulta laittaa niiden vuokraan kaksi-kolmesataa euroa. Olen ollut vieraana häissä jossa morsiamen isä(!) oli ommellut sataviisikymmentä tuolihuppua. Koko sali oli muutenkin todella viimeisen päälle laitettu ja täytyy kyllä sanoa, että ne häät jäivät visuaaliselta ilmeeltään hyvin mieleeni. Tuolihuput siis tekivät vaikutuksen. :)

  Kerrothan sitten kokemuksia kun olet saanut kokeiluversiot ommeltua. Kiinnostaisi tietää myös mikä oli kustannut/huppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli sama ajatus aluksi, että parisataa pelkkiin tuoleihin, ei ikinä! Mutta kuten sinäkin sanoit, tuolihuput vaikuttaa niin paljon ilmeesseen. Me päätettiin siis panostaa niihin. Mutta koska miellän itseni DIY-morsiameksi kokeilen kuitenkin tehdä ne itse halvemmalla.
   Lupaan kertoa kaiken kun oon kokeillut niitä!!

   Poista
 2. Odotan innolla kokemuksia tuolihuppujen teosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt välipäivinä taidan kävästä Ikeassa että pääsee testaamaan. Muakin jännittää tuleeko hyvä. :)

   Poista
 3. Oletko ehtinyt jo postaamaan jonnekin tuolihupuista? Itselläkin suunnittelmissa pyöräyttää huput tällä tietoa itse, joten kihisen innosta lukaista vinkkivitosia ja kullanarvoisia kokemuksia! :)) - Päivi

  VastaaPoista
 4. Tuolihuput vuokralle 1,50€/kpl sis. pesun: tuolihuput@gmail.com! Kysy varaustilanne ja lisätietoja!

  VastaaPoista