Sivut

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Huomenlahjakuvaukset luonnossa

*Bee kirjoittaa...*

Mikä on huomenlaja? No... alunperin se on aviomiehen vaimolleen antama lahja, joka annetaan hääyön jälkeisenä aamuna. Aiemmin huomenlahja saattoi olla esimerkiksi lehmä tai astiasto, mutta nykyään lahja voi olla esimerkiksi kello tai koru. Jotkin lähteet on jopa sitä mieltä, että aviomies antoi aikaisemmin vaimolleen huomenlahjan kiitokseksi tai korvaukseksi tämän neitsyyden menettämisestä. Tänä päivänä huomenlahja edustaa kuitenkin perinnettä, jonka kautta sekä vaimo että aviomies haluavat muistaa uutta aviopuolisoaan ensimmäisenä yhteisenä aamuna.


Käsittääkseni suurin osa boudoirkuvista otetaan sisällä esimerkiksi hotellihuoneessa, niin kuin tämä kuva

Facebookin Häät 2014 -ryhmässä keskusteltiin huomenlahjakuvauksista kun ekaa kertaa innostuin asiasta. Otin yhteyttä valokuvaaja Jirina Alankoon ja sovimme heinäkuun lopulle huomenlahjakuvaukset, jotka järjestettäisiin hotellissa. Myöhemmin Jirina kuitenkin kysyi ryhmässä jos joku olisi kiinnostunut huomenlahjakuvauksista luonnossa. Otin Jirinaan taas yhteyttä ja tässä sitä ollaan, pari viikkoa sitten upean elämyksen läpikäyneenä.


Kaunis kuva kerrassaan ja edustaa ihanasti ihmisen ja luonnon välistä yhteyttä.

Espoon Oittaalle otin mukaani valkoisen pitsikorsetin, mustavalkoisen satiinisen yömekon sekä läpinäkyvän vaaleanturkoosin lantiohuivin. Jirina on muuten persoonana aivan ihana ja ammattitaitoinen valokuvaaja! Vaikka mua jännitti aika paljon niin Jirina ehdotti jatkuvasti, että millasessa asennossa mun tulis olla, minne katsoa ja millä tavalla. Samalla kuvauksista tuli hauskaa kun huomasi etsivänsä uusia puolia itsestään. Kuvista tuli lopulta aivan fantastisia! En olis uskonu, että musta saa niin hyviä kuvia. Ehkä juttu on kans siinä, että kun poseeraa kameralle niin ei näe itseään tai omaa kroppaansa niin ei pysty olee liian kriittinen itselleen. Samalla ei näe just niitä häiritseviä makkaroita.


Sensuelli kuva niityn keskeltä.

Kaiken kaikkiaan musta tuntuu, että oon paljon itsevarmempi tän kokemuksen ansiosta. En enää ahdistu mun rakkauskahvoista tai niistä kropan osa-alueista, joista en normaalisti pidä. Kuvista tuli niin upeita, että lakkasin ajattelemasta kropan yksityiskohtia. Tuli ihan mieleen Doven mainokset, joissa painotetaan sitä, että kaikki ihmiset ovat kauniita sellaisina kuin ovat. Kuvaukset oli todella vapauttava kokemus ja muutenkin meillä on J:n kanssa nykyään paljon hauskempaa suljettujen ovien takana kun itseluottamus on nyt korkeammalla, enkä nyt yhtään liioittele.

Ovela ja elegantti kuva puuhun nojaten.

Mun mielestä tää alla oleva kuvaa kuvaa parhaiten ehkä sitä, millaiseksi mä näen huomenlahjakuvauksen. Siinä ollaan itselleen tutuissa asusteissa ja pidetään hauskaa. Hymy tulee jo pelkästään siitä kun ajattelee tulevan aviomiehen ilmettä kun näkee kuvat. Moton pitäisi olla joko "Elämä on ihanaa" tai "Olet kaunis sellaisena kuin olet". Sormen suuhun laittaminen tai konttausasento ei sen sijaan mun mielestä kuuluu huomenlahjakuvauksiin. :D


Hymyä, rantahiekkaa ja oma itsensä tässä kuvassa.

Boudoir- ja huomenlahjakuvauksissa saat siis itse päättää, mitä päällesi laitat. Esimerkiksi ylläolevissa kuvissa kaikilla on vähän erilainen pukeutumistyyli ja lähestymistapa. Mä viihdyin todella hyvin siellä luonnon keskellä, että suosittelen lämpimästi ulkokuvauksia, mutta miksei sisällä otetut kuvat olisi myös kauniita. Harmi muuten, että Jirina muuttaa kesän jälkeen Englantiin, mutta tässä teille jonkinlainen lista huomenlahja-/boudoirkuvaajista:

Eeva Meusel, Mikaela Löfroth, Hey Look, Nina Dodd, Niki Strbian, Anna Jarske, Janica Karasti, Valokuvaamo Klik, Olga Golubev, Tuike Ekroos, Vautsi Vau, Esa Piiroinen, Niko Paulanne, Tara Jaakkola, Juha Sompinmäki ja Marissa Tammisalo.

Mitä mieltä te ootte tällaisista kuvauksista?
Onko ehdoton ei vaiko kiinnostava idea?

1 kommentti:

  1. Mäkin kävin Jirinan kans ulkokuvauksissa ja voin todellakin suositella,oli tosi ihana kokemus :)

    VastaaPoista