Sivut

maanantai 25. marraskuuta 2013

Vieheet ja rannekukat

Kirjoittajana Ida

Kävimme yhdessä Something Old:n Julian kanssa tutustumassa yhteistyökumppanimme Anteron Kukan lumoavaan tarjontaan. Anteron Kukka sijaitsee Tuomiokirkonkatu 36:ssa eli aivan Tampereen keskustassa, lähellä Stockmannia. Aina vaan toistaan kauniimmat kimput kilpailivat liikkeessä keskenään. Kyllä täältä minä haluan omat hääkukkani! 
Anteron Kukka heijasti ihanasti ajankohtaa, joulu on jo ovella.


Suomalaisissa häissä kukkia näkee morsiuskimpussa ja sulhasen rinnassa, lisäksi on tapana koristaa pöytiä, kirkkoa ja hääautoa kukin. Anteron Kukasta sanotaan, että yleisimmin heiltä tilataan juurikin näitä edellä mainittuja kukkalaitteita. Mitä suuremmat hääjuhlat on kyseessä, sitä enemmän yleensä myös kukkiin satsataan. Koristelu mahdollisuudet ovatkin rajattomat.
Vieheet

Viehe on urheilukalastuksessa kalojen pyydystämiseen käytettävä esine, jota liikutellaan siiman päässä... heihei, hetkinen nyt. Otetaanpas uudelleen!

Viehe on sulhasen käyttämä rintakukka. Viehe kiinnitetään rintaneulalla tai magneetilla sulhasen takin rintataskuun tai sen yläreunaan. Ja kyllä, molemmat ovat yhtä hyviä ja varmoja tapoja vieheen kiinnittämiseen. Se kumpaa käytetään riippuu vieheen koosta sekä käytettävien kukkien määrästä ja koosta. Pääsimme seuraamaan ammattilaisen työtä. Työn alla oli siitä tavallisimmin tilattavasta mallista poikkeava upean koristeellinen viehe. Anteron Kukasta kerrotaan neilikan ja ruusun olevan tavallisimmin vieheissä käytetyt kukat.Mm. näillä välineillä syntyy upea viehe. Se koostuu kehikosta, Kallan kukasta, Vahakukista sekä Muratin lehdestä. Vieheiden hinnat pyörivät 18-25e välillä.


Floristi ylistää tuoreliimaa jolla kukat on tapana liimata. Suurin osa vieheen tekemiseen kuluvasta ajasta kuluukin liiman kuivumisen odotteluun.
Tiesitkö, että osaa kukista (kuten neilikkaa) voi liimata myös kuumaliimalla? Jos siis hääkimpustasi tippuu kukka esimerkiksi matkalla kirkolle, huolehdi, että mukanasi on kuumaliimapyssy. Liimaa vaan kukkaan ja takaisin paikalleen. Mahtava uusi tieto mun mielestäni!


Vieheiden hintaan vaikuttaa suuresti, käytettyjen kukkien lisäksi, yksityiskohdat ja viimeistely. Tämänkin vieheen hinta olisi noussut jos Kallan varren kiertävää kultalankaa olisi kieputettu enemmän niin, että valkoinen kukkateippi olisi alta kokonaan piilossa. Muistathan siis mainita floristillesi viimeistelystä ja budjetista. Tässä vaiheessa viimeistelyä on erittäin tärkeää huolehtia metallilangan päät huolellisesti piiloon ettei puku raappiinnu.


Tässä valmis luomus. Ei voi muuta sanoa kuin, että wau! Tämä vieheen pohjana käytetty kehikko on minulle uusi tuttavuus. Sellaisen saat varmasti haluamassasi värissä. Itse harkitsen taatusti sellaista valkoisena tai hopeana. Tiesitkö, että myös vieheisiin pätee etiketti jonka mukaan eivät bestmanit eivätkä vieraat saa olla juhlavampia kuin sulhanen. Jos siis harkitset sulhasen lisäksi myös bestmaneille vieheitä olisi tässä hyvä idea:
sulhasen vieheeseen tulee koristeellinen kehikko ja bestameille sitten ilman.

Frakin, saketin ja smokin kanssa usein käytetään valkoista neilikkaa tai gardenia. Muiden pukujen kanssa sulhanen voi käyttää esimerkiksi morsiuskimpussa esiintyvää kukkaa. Silloin bestmanit ja isät käyttävät samanlaista. Sulhasen viehekukan ollessa valkoinen neilikka, tulee morsiamen isälle ja bestmanille punainen neilikka. Usein kuitenkin koko seurueella on saman värinen kukka, huolimatta tästä perinteestä. Hyväksyttyä on sekin, että vain sulhanen käyttää viehettä, erottuakseen paremmin.
Älä kuitenkaan yhdistä vieheen kanssa taskuliinaa, kokonaisuudesta tulee sekava. Vaikkei etiketti sitä kielläkään.

Rannekukat

Naisille eli kaasoille, morsiustytöille ja anopeille valitaan kukkavieheet ranteeseen. Anteron Kukasta sanotaan, että suomalaisissa häissä yleisimmin kaasot ja morsiustytöt kukitetaan, anopit jäävät ilman kukkia. Tähänkin pätee se mitä suuremmat ja kalliimmat häät sitä enemmän on kukkiakin. Rannekukkien hinnat liikkuvat 20-25 euron seudulla. Rannekukan hintaan vaikuttaa viimeistely, kukat sekä rannekkeen malli. Edullisin malli valmistetaan samasta paksusta metallilangasta josta tehtiin myös miesten vieheen kiehkurakehikko.


Omaksi suosikikseni nousi kuitenkin tämä kaunis ja herkkä "Kaaospohja". Se voidaan jättää sellaisekseen tai sitten koristella vaikkapa helmillä.

Muistathan, että voit ostaa vieheiden pohjat myös netistä tai kaupasta ja toimittaa ne sitten floristillesi!

Sitten ei kun varaamaan aikaa omaan kukkakauppaasi ja tapaamista floristin kanssa. Anteron Kukasta vinkataan, että mitä aiemmin olet liikkeellä, sitä parempi. Tiistai ja keskiviikko ovat oman kukkakauppani mukaan mieluisimmat päivät suunnittelulle, koska alkuviikko on monesti hiljaisinta aikaa.

Love, Ida

Lähteet: Täältä, täältä, täältä,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti