Sivut

tiistai 10. joulukuuta 2013

Kysymyksiä kynttilöistä

Ida pohtii häiden kynttilöitä.

Tällä hetkellä mulla on päällimmäisenä häihin liittyen mielessä kynttilät. Kaikkiin pöytiin tulee paljon kynttilöitä. Ikkunalaudoille tulee Ikeasta hyvin yksinkertaisia kirkkaita lasisia tuikkukippoja. Kaikkiin tarjoilupöytiin tulee hopeisia tai valkoisia kynttilänjalkoja joihin paksuja valkoisia kynttilöitä, tähän tapaan:
Pöytiin, joissa vieraat istuvat tulee tuikkuja. Onneksi Something Old -liikkeessä on hyvä valikoima erilaisia tarjoilu- ja somistusastioita. Minäkin otin tuikkukipot sieltä Julialta. 30:llä tuikulla valaistaan 70 hengen pöydät. Meidän pöytään, jossa istuvat myös kaasot ja bestmanit, tulee kynttilät. Varmaankin samanlaiset kuin tarjoilupöydissä, tai sitten jotkin vielä näyttävämmät.

Pöytätuikut


Ikeasta ostettiin 200 tuikkua. Laskettiin, että yksi tuikku palaa noin neljä tuntia. Jos tuikut sytytetään esimerkiksi ilta kuudelta:
1. tuikku palaa 18-22
2. tuikku palaa 22-02
3. tuikku palaa 02-06

Oliivipuu Ruokahuone on meillä koko viikonlopun käytössä , joten kiirettä pois ei ole mutta tuskin jaksamme ihan aamu kuuteen asti tanssia. :) Ostan kuitenkin vielä 100 tuikkua Ikeasta ihan varmuuden vuoksi. 200 tuikkua teippasin yhdessä illassa, melko nopeasti siis. Ikeasta ostetussa teippipaketissa on neljä erilaista mustavalkoista teippiä, tuikut saivat kylkeensä niistä kahta erilaista.Tadaa! Tässä mielestäni erittäin kauniin mallinen Julialta saatu tuikkukippo. Nyt kysynkin teiltä lukijat mielipiteitä:

1. Laittaisinko kipon jalkaan rusetin alla olevasta pitsistä vai olisiko se parempi ilman mitään?
    Esimerkki rusetti on toteutettu todella kökösti koska kangas oli leikattu Ikean päässä vinoon. Voisihan                nauha olla satiininauha tyyppistäkin.

Pitsi Ikeasta 0,99 euroa metri.2. Vähemmän vai enemmän timantteja?

Vähemmän:Enemmän:
Timanttien määrään vaikuttaa muutama asia: a) raha, nyt on ostettuna 1000 timanttia ja hintaa niille on tullut reilut 20 euroa. Mietinnässä on, että riittäisikö ne kaikkialle jos käytämme vaihtoehtoa "enemmän timantteja" koska ihan hirveästi en enää niihin haluaisi käyttää rahaa. b) tarvitseeko tuikkukipon oikeasti olla täynnä. Kippoon voisi ihan hyvin riittää vähemmänkin timantteja jolloin pohjalla olisi vain välkettä.

Hankalaa joskus tämä päätöksen teko. :)

Love, Ida

P.S. Kaaso K yrittää kovasti väkertää itselleen takan edessä seisovaa joulutonttua. Touhu on välillä hyvinkin huvittavaa, jopa hellyyttävää.

Kysymys numero kolme kuuluu siis:

Saako Kaaso K tonttuaan koskaan valmiiksi?

2 kommenttia:

 1. Olipa paljon kysymyksiä, mutta yritän parhaani:
  1. mieluummin silkkinauhasta rusetti/ ei rusettia, sillä pitsi ei samalla tavaila taivu rusetiksi kuin nauha
  2. mieluummin vähemmän timantteja kuin enemmän, tuikku tuntuu "hukkuvan" jos liikaa timantteja
  3. Onneksi jouluun on vielä enemmän kuin kolme yötä, joten vastaan kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että ryhdyit silti vastaamaan. :)
   Samaa mieltä, vähemmän timantteja on parempi. Ehdottomasti!
   Pasin tädiltä sain idean: jätetään rusetit pois ja tuodaan teeman valkoista väriä tuikkuihin helmin. Timanttien joukkoon lisättäisiin siis muutamia helmiä.
   Tätä kokeilen ehdottomasti!

   Poista