Sivut

perjantai 31. tammikuuta 2014

Läheisten apu hääsuunnittelussa.

-Hanna-

Viime vuosina olen ehtinyt vieraaksi suhteelliseen moniin häihin. Nyt omia häitä suunnitellessa olenkin halunnut vuorotellen kysyä kaikilta vihityiltä vinkkejä siihen, mikä on tärkeätä ja mihin kannattaa panostaa. Jokainen tuoreista rouvista on ollut sitä mieltä, että tärkeintä on löytää sellaiset ihmiset ympärille, joihin voit luottaa ja jotka hoitavat asiat puolestasi. Tämä mahdollistaa sen, mitä he myös pitivät erittäin tärkeänä: muista nauttia hetkestä!

Taidan olla sen tyyppinen ihminen, että normaalisti tykkään tehdä aikalailla itsekseni asioita. Delegointikyvyt eivät ole ne parhaat. Kuitenkin hääsuunnittelussa on aivan mahdotonta olettaa, että pystyy hoitamaan kaiken itse. Onkin ollut aikamoinen kunniakysymys irrottaa ote muutamista tärkeimmistä osa-alueista ja antaa ne jonkun muun hoidettavaksi. Aluksi koin jopa, että olen epäonnistunut, kun joudun pyytämään apua. Kuitenkin se helpotuksen tunne, kun lasket irti ja pystyt vihdoin keskittymään johonkin muuhun, on sen tunnegaalan arvoinen. Omaan blogiini kirjoitinkin minun ajanhallintaongelmista ja siksi ilman apujoukkoja, ei meidän häitä voitaisi järjestää.Olen etuoikeutettu, että ympärilläni on paljon luotettavia, osaavia, viitsiviä ja idearikkaita ihmisiä!
Minun on vaikea ymmärtää, miten sitoutuneita ihmiset ovat meitä auttamaan. Olen niin otettu.

Molemmat kaasoni ovat erittäin paljon avuksi kaikessa, mikä liittyy hääruokailuun. Siskoni, toinen kaasoista, on ammatiltaan kokki ja hän jopa työskentelee ravintolassa, joka toimii myös catering-keittiönä. Siskoni oli mukana pitopalvelun edustajan tapaamisessa ja hänen apunsa oli korvaamaton. Itse en olisi ymmärtänyt kysyä edes puoliakaan niistä asioista, joita hänen ansiostaan kysyin. Ongelmana oli pienoinen kielimuuri, mutta kyllä se silti saatiin hyvin toimimaan.

Kaasona toimiva siskoni on myös aika haka tekemään kaikkia DIY-juttuja ja arvatkaas vaan kuka täällä Ruotsin päässä odottelee, kun hän Suomessa väsäilee kaikki viirit ja tuikkukipot sun muut. En malta odottaa, kuinka upeilta ne tulevat näyttämään. Siskollani on myös loistava käsitys siitä mikä on minun tyylini ja mikä ei toimisi minun häissäni.

Toinen siskoni opiskelee tulkiksi ja on aivan uskomaton kieliopin kanssa. Hän käy läpi kaikki viralliset tekstit, mitä häitä varten suomeksi kirjoittelen. Pyysin siskoani katsomaan meidän häänettisivuja ja voi kamala, miten paljon kirjoitusvirheitä hän löysi. Nolottaa. :D :D
Siskoni oli myös huvittunut suomenkieleni ruotsittumisesta. :D Muutama vuosi vasta länsinaapurissa takana ja kuulemma nyt jo on alkanut sanajärjestys ja sivulauseet kummittelemaan :P
Anteeksi siis kaiken aikaa huonosta tekstinlaadusta ja kielioppivirheistä! ;)


Toisena kaasona tulee olemaan avomieheni sisko, joka on uskomaton trendihaukka. Siskoni tavoin hän rakastaa myös ruoanlaittoa. Viinit ovat hänen intohimonsa ja kun viimeksi kävimme läpi tulevaa menuamme, saimme kun apteekin hyllyltä hänen viinisuosituksensa jokaiseen ruokalajiin.
Oma siskoni varmaan hoitaisi muuten cateringin, mutta yhteydenpito ja suunnittelu hoidetaan ruotsiksi, joten se olisi ollut sula mahdottomuus. Olin todella tyytyväinen, kun Jonathanin sisko lupautui hoitamaan pitopalvelun sitä pyydettäessä.

Samainen avomieheni sisko lupautui myös ottamaan ruotsinkielisen seremoniamestarin viitan harteilleen. Hän on siis periaatteessa päävastuussa koko vastaanoton ohjelmasta ja aikatauluttamisesta.

Veljeni kihlatulla on suomenruotsalaista sukua ja koska tarvitsimme myös suomenkielisen seremoniamestarin, joka kuitenkin ymmärtää ruotsia, oli hän aivan kuin tehty tähä tehtävään. Olisin halunnut mielelläni myös veljeni seremoniamestariksi ja häntä olisin pyytänytkin, jos ei tätä kielikynnystä olisi. Mutta ei se mitään... minä keksin kyllä aivan varmasti jotain muuta hänen päänsä menoksi.Tähän vielä lisäksi meidän molempien isät ja äidit, jotka auttavat kaikilla mahdollisilla tavoilla; ompelemalla, kiertelemällä kirppiksiä, suunnittelemalla ja jopa taloudellisesti. Olen niin onnellinen ihmisistä ympärilläni!

Kyllähän sitä voisi vielä olla joku joka osais tehdä kakun, meikin, hiukset, kukat ja mitä vielä, mutta ei kaikkea voi saada niin helpolla. Osa näistä minulla olisi ollutkin, jos olisin päättänyt jäädä Suomeen, mutta sitten en olisi menossa naimisiinkaan.... ;) 

Toivon, että teillä muillakin on paljon auttavia ihmisiä joihin tukeutua niin suunnitteluissa kuin myös hääpäivänänne. :)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mahtavalta, että sinulla on kaikki asiat noin hyvällä mallilla. Meillä on tulossa Ruotsista Södertäljestä muutamia sukulaisia meidän häihin, mutta koska suurimmaksi osaksi kommunikoimme keskenämme englanniksi, niin englanniksi hoidetaan myös sitten se osa, mitä tarvitsee. Luulen, että pärjäämme pääosin suomella. Hankalaahan se kuitenkin aina on, jos on kahta (jopa kolmea) eri kieltä puhuvia. Mutta ollaan me pärjätty joulupyhätkin puhumalla montaa eri kieltä, joten miksipä ei häitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tämä tästä pikkuhljaa alkaa olemaan mallillaan! :) Se ei ole helppoa kielen kanssa ymmärrän kyllä, mutta kyllähän se englanti riittää! :)

   Poista
 2. Voi te onnekkaat, ihanaa että teillä on noin paljon osaavia ja avuliaita ihmisiä ympärillänne!

  Tiedän tasan tarkkaan mitä tarkoitat tuolla epäonnistumisen tunteella ja luopumisen vaikeudella kun pitäisi luovuttaa niitä lankoja käsistään... Mutta näinhän se on että viimeistään hääpäivänä tulee se hetki kun kaikkea ei voi hoitaa itse, vaikka kuinka haluaisi.
  Terv. toinen itsenäinen, hieman jopa kontrollifriikki morsian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpä joku siinä vaan tuntuu niin hankalalta menettää kontrolli jossain asioissa. Kiav kuitenki, että voi luottaa, että hommat hoituu! :)

   Poista
 3. Täälläkin on pidetty langat tiukasti käsissä. Olen koko ajan ajatellut, että askartelua on niin vähän, että turha vaivata kaasoa. Ja kaiken muun käytännössä haluan myös tehdä itse. Nyt pari viikkoa ennen häitä auttaville käsille alkaa olla tarvetta, niinpä meillä on sulhon ja kaason kanssa askartelutalkoot viikonloppuna. Meillä läheisten apua hyödynnetään ennen kaikkea juhlapaikan kuntoon laittamisessa ja apuna juhlapäivänä. Enemmänkin apua olisi varmasti voinut pyytää matkan varrella, mutta nyt on turha jossitella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siellä loppupäässähän se avun tarve on suurimmillaan. Meillekin on tulossa perhe ihan jopa viikkoa ennen juhlia laittamaan ja häsläämään. Vaikka kuinka olisiki etukäteen valmistellut, niin onhan siinä hommansa, ku pitää kaikki asetella ja järjestellä. :)

   Poista