Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Onnenpotku!

-Hanna

Tiedättekö sen tunteen kun suunnittelet häitä ja budjetin takia sinun on otettava se halvin vaihtoehto, vaikket et oikein ole tyytyväinen ja olet hieman allapäin, kun joku asia ei vain ole ihan niinkuin haluaisit? Varsinkin kun kaikki jotka ovat jo menneet naimisiin lähipiirissäsi, ovat sitä mieltä, että tämä on yksi niistä suurista jutuista mihin kannattaa panostaa, sillä häistä ei paljon muuta käteen jää.

Kyllä, puhun siis hääkuvauksesta.


Löysimme alunperin Facebookista ystävän profiilista kauniita kesäisiä hääkuvia ja koska he menivät naimisiin samalla paikkakunnalla, niin kyselimme kuka heille oli kuvat ottaneet. Kuvaamisesta vastuussa oli heidän tuttavansa, joka on amatöörikuvaaja ja luonnollisesti sitä kautta huomattavasti halvempi kuin ammattilainen. Tuleva mieheni ei todellakaan ole sellaista "laitetaan rahat palamaan"-tyyppiä ja hänen mielestään laittaa valokuvaajaan sen verran rahaa mitä ammattilaiset pyytää, oli aivan mahdotonta. Buukkasimme siis tuon amatöörikuvaajan erittäin huokeaan hintaan, mutta harmiksemme hän ei halunnut jäädä itse juhlaan vaan halusi lopettaa kuvaamisen häämaljaan.


En ole ollut kovin tyytyväinen tähän, että hän on vain osan ajasta, vaikka hän kauniita kuvia ottikin ja mukavaan hintaan vielä. Olen siis aina silloin tällöin eksynyt erilaisten kuvaajien sivuille katsomaan hintoja koko päivän dokumentaarisesta kuvaamisesta, että jos kuitenkin löytyisi joku. Hinnat ovat aina vaan saaneet minut itkemään krokotiilin kyyneleitä ja ajattelemaan, että ehkä me pärjätään tällä mikä meille on jo varattu.


Tänään eksyin ruotsalaiselle hääkeskustelupalstalle netissä ja sieltä bongasin kommentin,  kuinka joku oli jättänyt paikalliselle amatöörikuvaajasivustolle ilmoituksen, että haluaisi halvalla hääkuvaajan ja oli löytänyt jonkun, johon oli erityisen tyytyväinen. Klikkailin itseni samantien sivuille, rekisteröidyin ja jätin ilmoituksen jossa hain kuvaajaa halvalla hinnalla, joko koko päiväksi, tai niin, että hyppäisi "sisään" siinä kuin juhla alkaa. Ajattelin, että olenhan ainakin yrittänyt.En olisi voinut arvatakkaan, että ensimmäisen viiden minuutin aikana saisin jo kolme erittäin sopivan hintaista vastausta! Yksi niistä oli erityisesti ylitse muiden. Koko päivän dokumentaarinen kuvaus viidesosahintaan siitä mitä se olisi maksanut täysiammattilaisella. Kuvaajalla oli tyylikkäät kotisivut, joissa oli jo upeita kuvia häistä, mutta hän kirjoitti haluavansa lisää hääkuvia portfolioonsa, joten hän tulisi mielellään halvalla keikalle Halmstadiin aina Tukholmasta asti, jos vaan saa käyttää kuviamme portfoliossaan matkalla ammattilaiseksi. Saisimme minimissään 200 retusoitua kuvaa itsellemme. 


Tämä uutinen menee vielä mielestäni kategoriaan "liian hyvää ollakseen totta", joten saapa nähdä, miten tässä käy, mutta tällä hetkellä olen SUPERONNELLINEN! :D

Onko sinulla käynyt joku onnenpotku hääjärjestelyjen suhteen?

7 kommenttia:

 1. No todellakin onnenpotku! Mahtavaa!!

  Mahtaisikohan meillä Suomessa olla samankaltaisia sivustoja... Meillä on siis melko sama juttu, ei millään ole varaa koko päivän kuvaukseen, vaikka niitä kuvia kovasti haluaisinkin ja valokuvaus on sormuksen ohella se viimeinen asia jossa haluaisin pihistää. Kaveripiirissä kyllä löytyy ihan hyviä kuvaajia, mutta minulta on itseltäni mennyt monet juhlat piloille sillä, että minut on värvätty valokuvaajaksi, joten en halua ketään vieraistakaan pyytää kuvaamaan. Vieraiden viihtyminen kun menee kuitenkin niiden valokuvienkin edelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! vastasin sulle vahingossa uutena kommenttina, mutta näethän sen sieltä sitten. :)

   Poista
 2. Ihan samat ajatukset oli meilläkin. Vieraiden viihtyvyys pääosassa vaikka osa heistä ottaakin upeita kuvia! :)

  Näin äkkiä kun katselin samantyyppisiä sivustoja suomesta niin löysin tällaiset foorumit:
  http://www.digicamera.net/index.html ja http://aukea.net/

  Jospa sieltä löytyisi jotain? Huomasin, ettei sivut toiminut ihan samalla kaavalla kuin sillä missä itse jätin ilmoituksen, koska siellä oli ihan oma paikkansa tällaisille, mutta mikä ettei se voisi tärpätä vain yleisen keskustelunkin kautta!

  Onnea matkaan! Toivottavasti löydätte jonkun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissa on häät kuviksi -ryhmä tms, josta kannattaa täällä Suomessa etsiä itselleen kuvaajaa! Itse kysyin sieltä ttd-kuvaajaa ja heti tuli muutamia ihan varteenotettavia vaihtoehtoja, vaikka lopulta ei sitä kautta kuvaajaa päädyttykään ottamaan :) Lisäksi sielä seinällä on kovasti kiitelty hyvästä ja toimivasta ryhmästä, eli kannattaa ainakin koklata :)

   Ja sitten ihan postauksen aiheeseen kommentoidakseni, ihan mahtavaa kun löysitte mieleisen vaihtoehdon :) Tuohan on ihan täydellinen tilanne kun molemmat saavat siitä jotain ja varmasti kuvaajakin tekee parhaansa ja enemmänkin kun kerta tulee käyttämään kuvia myös itsensä markkinoimiseen jatkossa (ei sillä ettei tavalliset valokuvaajat niin tekisi, vaan onhan tuollaiset amatööreille juuri sitä mitä tarvitsee :)) :)

   Poista
  2. Loistava homma! Toivottavasti Kaisa J löytää sieltä sitten jonkun kuvaamaan! :)

   Aivan, näin minäkin sen juuri ajattelin! :) Ystävän häissä pari vuotta takaperin heillä oli melkein sama tilanne jossa valokuvabloggaaja teki homman halvalla saadakseen juuri kuvat portfolioon ja niistä tuli aivan upeita, joten aika hyvät fiilikset sen suhteen! :)

   Poista
 3. Kommentti täysin asian vierestä... :) Bongasin Korpun blogin pukupostauksesta kommenttisi "maalaishenkisestä" puvusta miehelle. Kaverilla oli häissä mielestäni kivan "rustiikkinen" puku, joka voisi toimia maalaisteemaisissa häissä olematta kuitenkaan liian arkinen... Tsekkaahan kuvia Facesta Studio Huoneen sivuilta:
  https://www.facebook.com/media/set/set=a.10152152336648728.1073741837.93572913727&type=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihanaa, kun laitoit viestiä! :D En saanut linkkiä auki, mutta kävin sivuilla kuitenkin kurkkailemassa. Luulen tietäväni mitä kuvia tarkoitit! :) Juuri sellaista tyyliä haluisinkin ja näytän kuvat oitis miekkoselle. :) Tyylikästä juhlavaa, mutta teemaan sopivaa. Kiitos kaunis!

   Poista