Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Häätanssiharjoitukset osa 1

-Häätanssi harjoituksistaan kirjoittelee Ida-

Ystävänpäivänä söimme romanttista ja ah niin tulista intialaista illallista, kiitos tämän hetkisen suosikki ravintolani. Illallisen loppupuolella sulhaseni yllättää minut täysin kertomalla, että on varannut meille yksityistunnin häätanssiopetukseen.

Häätanssimme on ollut minulle yksi suurimmista pohdinnan aiheista koska haluan sen sujuvan hyvin tai sitten sitä ei tule ollenkaan. En tiedä mitään niin kamalaa kuin huonosti tanssittu häätanssi. Tästä voimme kiittää koko elämän pituista tanssitaustaani. Jännityksen aihetta on tuonut se, että sulhanen ei ole mikään parkettien partaveitsi, baarissa jalan tallaaminen kylläkin sujuu.

Tämä kaikella rakkaudella sinulle Pasi!!Häissämme tanssitaan Johanna Kurkelan Rakkauslaulu joka on mielestäni kaunein kappale jonka tiedän. Lisää häätanssibiisin valinnasta täältä. Ihana tanssinopettajamme Jyväskylän Salsa Studiolta ehdotti tanssiksemme rumbaa. Oma tanssilajini on samba mutta nykyisin enemmänkin zumba fitness. Rumba on siis meille molemmille täysin uusi ja tuntematon alue.

Ensimmäinen tanssituntimme sujui omasta mielestäni hyvin ja aivan yli odotusten. Harjoittelimme rumban perusaskeleen sekä kolme erilaista käännöstä. Tanssimme tanssin suljetussa otteessa jotta se soveltuu paremmin häätanssiksi.
Valitsemamme kappale on hyvin hidas ja rytmissä pysyminen oli melko vaikeaa. Sulhasella on kovasti vielä harjoiteltavaa viemisen oppimisessa. Omat tanssilajini ovat aina olleet yksilölajeja joten viemiseen on minullakin totutteleminen.


Ei muutakun huonekalut nurkkaan ja tanssikengät jalkaan, siitä on tämän parin illat tehty!

Love, Ida

kuva: täältä

2 kommenttia:

  1. Oi, rumba on ihana tanssi!!! Eikös sitä kosiotanssiksikin kutsuta? :) Olen rumbaa joskus lapsena kilpatanssiharrastusaikoinani tanssinut ja ehkä vielä olisi muutamat kuviot muistissa, mutta ei kovin paljoa. Tsemppiä harjoitteluihin, häätanssistanne tulee varmasti ihana <3

    VastaaPoista
  2. Niin se taitaa olla, aika tulinen ja romantiikkaa täynnä. ;)
    No katsotaan nyt mitä tulee, päivittelen matkan varrella miten tanssiharjoitukset etenee! :)

    VastaaPoista