Sivut

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Cigar Bar

-Ida-

Hääsuunnitelmien alusta asti on meille ollut selvää, että sikaribaari on karkkibuffetin ohella ehdoton häissämme. Sikaribaarin suunnitelmat pyörivät aika paljon mielessä kun en ole löytänyt itseäni miellyttäviä kuvia netistä. Täytyy siis suunnittella kaikki kokonaan alusta asti itse. Hääteema valkoinen ja pitsi tulevat olemaan läsnä baarissa mutta sikaribaarimaisilla mausteilla höystettynä.

Suunnitelma on siis tällä hetkellä tällainen:

Sikareita emme tule hankkimaan Suomesta. Ne hankitaan todennäköisesti joko Amerikasta jossa Sulhasen Bestman/veli asuu tai sitten Tallinnasta. Pasi kävi Helsingissä sikariliikkeessä kyselemässä asioista ja sieltä neuvottiin hankkimaan yksi iso sikari per polttava vieras. Olemme laskeneet, että vieraistamme ehkä max 30 voisi polttaa sikaria joten niitä hankittaisiin suurin piirtein sen verran. Lisäksi sitten pikkusikareita eri mauissa siihen päälle.
Isäni ehdotti, että myös tupakoitsijat pitäisi huomioida tarjoammalla heillekin savukkeet, mielestäni se oli hyvä idea. Minun eikä sulhasen perheessä kukaan polta tupakkaa, ainakaan säännöllisesti. Mutta haluaisin huomioida nämäkin vieraat tarjoamalla hieman luksusta. Onhan siinä puolensa, sikaribaariin ei välttämättä kuulu tupakat mutta voisi olla mukava tarjota niin, ettei kenenkään tarvitse poltella omiaan. Sulhanen ei kuitenkaan ole tupakan tarjoamisesta vakuuttunut joten katsotaan sitä vielä.

Tällaisia sikareita Pasi toi Helsingin kaupasta tullessaan.


Viskiä sikaribaarissa pitää olla. Sitä olemme päättäneet tarjoilla pienistä kertakäyttölaseista. Tarkoituksena on maistella viskiä tupruttelun lomassa eikä vetästä suurta lasillista kulauksella kitusiinsa. :)

Sikaribaari tarvitsee tietenkin leikkurin ja asianmukaisen sytyttimen. Tiesitkö, että sikari sytytetään normaalia sytkäriä kuumemmalla liekillä johon käy erillinen sytytin tai sitten tulitikut. Omamme muistuttaa mielestäni enemmänkin liekinheitintä, koska sen liekki on sininen ja kohoaa voimalla. :)
Meille tulee sikarikaupasta ostettu sytytin ja myöhemmin koristeltavat tulitikkuaskit. Leikkuri maksoi 20 euroa ja sytytin 40 euroa. Sulhanen osti sitten kerralla kunnolliset. Tässä ne ovat:


Sikaribaariin tuleva tauluteeman (käy katsomassa linkistä kaikki tekemäni tekstitaulut) mukainen taulu:


Taustalle olen ajatellut tätä olohuoneestamme löytyvää ihanaa Marilyn Monroen mustavalkoista taulua. Siinä olisi sitä vanhanajan henkeä joka sikaribaariin sopii ja lisäksi värityskin on oikea.


Tällainen sikaribaarin tyyli yleensä on: ruskeaa nahkaa, tummaa puuta sekä raskaat verhot. Kaikki varmaankin ymmärtävät, että sellainen ei sovi meidän valkoisiin hähimme.Googlettamalla "Cigar bar wedding ideas" löytyi hieman enemmän omaa silmää miellyttäviä kuvia.

Oma sikaribaarimme tulee käytännön järjestelyiden takia sisätiloihin. Hääjuhlatila on toisessa kerroksessa ja rakennuksen ohitse kulkee melko paljon liikennettä. Ei siis ole mahdollista jättää baaria valvomatta ulos. Kiinteistössä on yrityksiä joissa käy työntekijöitä myös viikonloppuisin joten pidämme baarin sikareineen ja viskeineen yläkerrassa. Vieraat saavat sitten kävellen käydä alhaalla polttelemassa.

Katsotaan nyt mitä tästä suunnitelmasta tulee. Päivittelen teille suunnitelmia kun ne etenevät. Nyt olisi tarkoitus aloittaa katselemaan rekvisiittaa. Miten ihania olisi vaikka kauniit vanhat kirjat tai kauniit valkoiset vanhat teekupit pinoon sikaribaarin pöydälle.

Love, Ida

Kuvat: täältä, täältä, täältä, täältä

2 kommenttia:

 1. Ihana idea! Itse en polta kuin satunnaiset vedot toisten sikareista, mutta jostain syystä sikareiden tuoksu on hurmaava. Moni sikareita harrastava ystäväni tilaa saksasta. Laatu on siellä ollut todella hyvä ja hinnat aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Jos tilaatte kovin paljon etukäteen, muistattehan humidorin tai sitä jäljittelevän säilytysmahdollisuuden, etteivät hyvät sikarit kuivu liikaa?

  Mitä itse röökipuoleen tulee, komppailen sulhasta. En lämpene yhtään. Siinä, missä sikari on ihana luksus ja jopa sen savu on miellyttävä nenälle, tupakka on vain kamalaa katkua. Tuen tätä taas sikariharrastajaystäviini, jotka repivät pelihousunsa esim. sille, kun yleisemmissä sikaritiloissa on poltettu tupakkaa, eikä siellä ole haluttu samassa löyhkässä enää nauttia sikareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä selvittää tuota Saksaakin, kiitti vinkistä!
   Joo unohdinkin täysin mainita, että sikarit voi ostaa enintään kahta viikkoa ennen käyttöä.

   Hyvä pointti Aurora tuo viimeinen. Otetaan ehdottomasti huomioon!!

   Poista