Sivut

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hääyön hotelli

Ida kirjoittelee:

Pääsiäisen aikaan ajellessamme Tampereelle vanhempia tapaamaan, päätti sulhanen, että hääyön hotelli varataan nyt. Myöhemmäksi sitä ei enää jätetä! Sulhaseni sanoi, että saadaanpahan vetää taas yksi asia To Do -listasta yli. Ja ihana tunnehan siitä tuli, yksi asia vähemmän hoidettavana.

Olimme etukäteen päätynyt jo vanhaan ja historiaa täynnä olevaan Hotelli Tammeriin. Historia on minua aina kiinnostanut. Haalin lukiossa kymmenen vuotta sitten kaikki mahdolliset historiankurssit ja kirjoitin sen ylioppilaskirjoituksissa. Hotelli Tammerissa meitä viehättää sen erilaisuus. Olemme vuosien saatossa reissuillamme valinnut aina mielummin moderneita ja uusia hotelleita. On siis ihanaa saada tälläkin tavalla hääyöstä erityinen hotellin ollessa hyvin erilainen.


Tammer on kauniisti sisustettu vanhoja antiikkihuonekaluja käyttäen. Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja ottivat meidät hymyillen vastaan.

Hotelli Tammer on rakennettu vuonna 1929. Tämän pohjoismaista klassismin tyyliä edustavan hotellin on suunnitellut kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer (1890-1962). Hotellin huoneet ovat saaneet nimensä kuuluisista vierailijoista kuten C. G. E. Mannerheim ja Juri Gagarinin.
Grand Hotel Tammer kuuluu nykyään Sokos Hotels -ketjuun, sieltä saa siis kätevästi myös S-etupisteet. Tammer on Museoviraston suojelema ja täten sitä on remontoitu vanhaa kunnioittaen. Vuonna 2009 se peruskorjattiin nykyiseen upeaan ulkomuotoonsa.

Hintoja hääyöllemme 6.-7.9.2014 kun hakukriteerinä oli parivuode:

Solo Queen 140,00

Viihtyisä ja viehättävä kahden hengen huone, jossa on parivuode ja taulu-TV. Kaikissa huoneissa on suihku ja parkettilattia.






Solo Up King 165,00

Tammerkosken historiaa huokuvassa Solo Up -huoneessa on leveä parivuode unia varten. Kaikissa huoneissa on suihku ja parkettilattia.






Supreme Solo King 175,00

Historiallisen hienot ja tilavat Supreme Solo -huoneet sijaitsevat pääosin hotellin kulmissa. Huoneessa on leveä parivuode sekä parkettilattia ja osassa huoneita on alkuperäisiä antiikkihuonekaluja. Marsalkka Mannerheimilla oli tapana yöpyä hotellissa aina Tampereella vieraillessaan ja yksi huoneista onkin nimetty hänen mukaansa. Historia yhdistyy nykypäivään moderneilla mukavuuksilla kuten taulu-TV, kahvin ja teen keittomahdollisuus sekä kylpytakit.




Tammerkoski Suite 240,00

Tammerkosken kaunottaren Juniorsviitit on nimetty arkkitehti Bertel Strömmerin ja ravintoloitsija Alexander Adlivankinin mukaan. Sviittien varusteina on taulu-TV, kahvin ja teen keittomahdollisuus sekä kylpytakit. Molemmissa sviiteissä on leveä parivuode , oma parveke ja parkettilattia. Huoneissa on runsaasti oleskelutilaa tai vaihtoehtoisesti siellä on mukavasti tilaa perheelle sillä huoneeseen voidaan pedata lisävuode kahdelle lapselle tai yhdelle aikuiselle.



Gagarin Suite 240,00

Avaruudessa ja Grand Hotel Tammerissa vierailleen Juri Gagarinin mukaan nimetty sviitti. Tämä sviitti muodostuu kahdesta huoneesta, jotka on osittain sisustettu alkuperäisillä antiikkihuonekalusteilla. Varusteluun kuuluu oma sauna , kylpytakit, kahvin ja teen keittomahdollisuus sekä taulu-TV. Sviitissä on parivuode ja parkettilattia.






Me majoitumme Marski huoneeseen (kuva yllä), haaveideni mukaan. Supreme Solo King tasoinen huone miellytti meitä ulkonäöllisestikin eniten. Tämän huoneen valitessamme luovuimme ensin kovasti houkutelleesta parvekkeesta, totesimme sen kuitenkin tarpeettomaksi rahareijäksi. Ensimmäisenä päivänämme avioparina saattaa esimerkiksi sataa vettä eikä parvekkeella ole silloin mitään virkaa. Lisäksi laskeskelimme, että parvekkeesta maksaisimme Marski huoneeseen verrattuna 75 euroa lisää. Ei siis kannata. Jes ihana tunne kun pääseekin budjetoitua summaa paljon halvemmalla.

Love, Ida

Kuvat ja lähteet: Täältä ja täältä

2 kommenttia:

  1. Tammerissa on tunnelmaa! Meilläkin meidän oman hääyön varaaminen "hieman" venähti. Vieraillehan hoidettiin majoitus jo puolisen vuotta sitten, meidän hotla voitiin vetää tehtävälistasta vasta pari viikkoa sitten. Hups :D Mutta onneksi mieleinen löytyi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei pidetty asian kanssa kauheeta kiirettä. Mutta ihanaa että sekin asia on nyt hoidettu! :)

      Poista