Sivut

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Hääpuku

-Hanna-

Syystä, että olen tässä esitellyt kaikkia  muitakin morsiamen ulkonäköön liittyviä juttuja, on aika jutustella hieman myös hääpuvusta. Kuvituksena on erilaisia sovittelemiani hääpukuja, mtta mikään niistä ei ole SE puku! ;)


Minulla oli jo alusta asti täysin selkeä kuva siitä minkälaisen puvun haluan. Yksinkertainen, mutta koristeellinen. Tyylikäs, elegantti ja ehdottomasti pitsinen.Olin päättänyt myös, että siihen en tule laittamaan älyttömästi rahaa. Olen aikamoinen alehaukka noin niinkuin ihan tavallistenkin vaatteiden suhteen. Kyllästyn vaatteisiin suht äkkiä ja mielestäni ei ole siksi järkeä laittaa hulluna rahaa yhteen vaatekappaleeseen, jota käyttää muutaman kerran.


Päädyin siis tilaamaan pukuni JJsHousesta. Löysin täydellisen näköisen puvun. Ainakin melkein. Pukuun kuului shamppanjan värinen vyö, jossa oli joitakin paljetteja, joista en pitänyt yhtään ja kaula-aukko oli tosi tukkoisen oloinen, mutta koska se oli niin halpa tiesin, että aion käyttää sen ompelijalla ennen hääpäivää. Joitain muutoksia siis voisi olla tehtävissä.


Halusin täysin pitsisen puvun laahuksella ja avonaisella selällä. Mitään kermakakkua en edes osannut ajatella, sillä se nyt vain ei ole minun tyyliäni. Kävin kuitenkin paikallisessa hääpukuliikkeessä sovittelemassa myös niitä buffipukuja, mutta siellä käynnin jälkeen oman pukuni sopivuus häihini vain vaihvistui.


Olen suhteellisen tyytyväinen pukuni laatuun. En odottanut ihan superlaadukasta ja olin varautunut, että sitä pitää korjauttaa. Muutamasta kohdasta pitsi oli vähän oudosti rispaantunut ja tummempi. Oletan tämän johtuvan koneviasta, kun pitsiä on tehty. tummempi sävyn voisi kuvitella johtuvan ompelukoneen öljystä, mutta ne on onneksi sellaisilla paikoilla puvussa, että ne eivät näy.


Tilasin mittatilauksena pukuni, mutta huomasin sen kotiin saadessani, että pukua pitää kuitenkin ottaa sisään sen verran, niin olisi kiva pudottaa painoa ennen häitä ja ottaa sitä sisään kerralla vähän enemmän. Nyt sitten 7 kiloa tiputtaneena kävin ompelijalla ja hän joutuu muuttamaan selkäosaa aika paljon, jotta se saadaan istumaan nätisti päälläni. Sinänsä vähän harmi, sillä se selkä oli juuri se asia miksi pukuun alunperin ihastuin, mutta nätti se tulee olemaan vielä kavennuksen ja pienennyksen jälkeenkin.


Ajattelin myös, että tarvitsen alushameen, jotta puku laskeutuu nätisti. Ostin alushameen ebaystä kympillä ja kun testasin sitä niin se näytti aivan kamalalta. :O
Näin jälkikäteen ajateltuna siihen pukuun ei vaan kuulu alushame. Sen kuuluu laskeutua valuvana. :)


Yhtenä iltana kun lupasin olla kuskina sulholle ja istuin kotona leffaa katsoen, päätin yhtäkkiä alkaa saksimaan itse pukuni kaula-aukkoa. Irrotin kaula-aukon ympäriltä sekavan reunapitsin ja siitä tuli mielestäni paljon paremman näköinen. Ehkä vähän hullu tempaus lähteä itse sörkkimään, mutta onneksi olen itse tyytyväinen lopputulokseen! ;)

ennen
jälkeen
Nyt sitten vielä kolme viikkoa, ennenkuin jätän puvun ompelijalle ja sitten odotellaan hääpäivää! Jännäää!!! :D Vielä ehtii ehkä kaksi kiloa tiputtamaan painosta, niin näyttää sitten erityisen kivalle hääpäivänä. ;)

9 kommenttia:

 1. Huh, onneksi puvun saksiminen kannatti eikä alkanut kaduttaa! Näyttää hyvältä muutoksen jälkeen. Muut muutostyöt kannattaa varmaan suosiolla jättää sille ompelijalle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi! ;) Ei ehkä ton sulhon kannata enään jättää mua kotiin yksin iltaa viettämään, ettei tule uusia ideoita! ;)

   Poista
 2. Tuo alin puku on kyllä todella hieno! :) Kelpaisi mulle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ovat omalla tavallaan hienoja! :) Jotenkin se ei kuitenkaan vetänyt vertoja sille minkä valitsin... :)

   Poista
 3. Ihania pukukuvia! <3 nyt vaan sitten odottamaan sitä the pukua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolitoista kuukautta vielä ja sitten laitan sen The puvunkin näkyviin! ;) iik miten aika menee nopeasti!,

   Poista
 4. Toisiksi alin sovitetuista puvuista sopii mielestäni vartalollesi todella hyvin! <3
  Itsekin ihastuin saman tyylisiin pukuihin mutta päädyin omasta mielestäni kovasti paljon juhlavampaan ratkaisuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, :) Se vaan ei oikein tuntunut tosiaan tarpeeksi juhlalliselta. :) Toivottavasti se valitsemani nyt sopii minulle myös ;)
   On tässä "deffattu" nyt 7 kiloa pois, joten moni noistakin istuis kauniimmin tällä hetkellä päällä, kuin tammikuussa milloin kuvat otettiin. ;)

   Poista
  2. Se oli sen mallinen puku että jos pitäisimme häät rannalla valitsisin sen! :)

   Poista