Sivut

torstai 3. huhtikuuta 2014

Askarteluja


Nina kirjoittaa hääaskarteluista.

Ensinnäkin pakko hehkuttaa, että  huomenna on häihin jäljellä tasan 6kk! Juurihan vasta hihkuin että enää tasan vuosi jäljellä. Kyllä tää aika menee sittenkin nopeaan :D Kokoajan vähän ollut sellainen olo, että turha tässä hoppuilla kun häihin on aikaa vaikka kuinka mutta nyt saa kyllä jo oikeasti alkaa tekemään!

Mutta siis askartelusta...

Olen niin yllättänyt itseni ja löytänyt sisäisen askartelijani! DIY-meininki on tempaissut mukaansa ja olen saanut huomata, että minä osaan ja jopa nautinkin käsillä tekemisestä!

Itse tekemällä voi saavuttaa huomattavaa säästöä kuluissa, mutta mielestäni on myös tärkeää että häissä näkyy oma käden jälki ja häät ovat meidän näköiset. Meidän rustiikki-teemaan sopii mielestäni omin pikku kätösin tehdyt yksityiskohdat kuin nenä päähän. :)


Askartelut alkoivat kaason kanssa photobooth propsien väsäämisellä:

Kaason kanssa väsättiin yksi ilta propseja photoboothiin.Nyt olen sitten hurahtanut melkoisen suosion saavuttaneiden DIY suodatinpussiruusujen tekoon. Itse kukat olivat yllättävän helppoja tehdä, mutta värjäys on tuottanut ongelmia. Teemavärinähän meillä on burgundin punainen ja tätä väriä olisin myös näihin ruusuihin halunnut.Ekat kukat :)


Vesiväri ei ollut ollenkaan hyvä vaihtoehto, sillä väristä tulee liian hentoinen. Elintarvikevärillä sai hyvän runsaan värin, mutta sävy on kyllä vähän väärä sekä väriä kului ihan mielettömästi niin, että kalliiksi tulisi.

Elintarvikevärillä värjätty ruusu


Nyt ostin sitten Sinooperista akryyliväriä, jota voi laimentaa vedellä ja se on kyllä ihan paras tähän hommaan!

Lisäksi vielä kokeilin värjätä lehdet ennen ruusun kokoamista ja oikein hyvin toimi mielestäni näin. :)

Näitä vielä kun sitten jaksaa sen useampi kymmenen kappaletta väkertää :D

Tuleeko teille pyötiin koristeiksi paperikukkia vai aitoja, vaiko kukkia ollenkaan?


-Nina-


P.S. Ruusujen tekemiseen löytyy ohje mm. täältä: DIY-paperiruusut suodatinpusseista7 kommenttia:

 1. Mulle tulee kimppuun askartelukukkia ym. Pitäisikin käydä jostain askartelukaupasta ostamassa maalia, jolla voisin tuunata väärän värisiä hiuskorukukkia ym. kimppuun sopiviksi. Mulla on ollut vaikka kuinka pitkään materiaalit suodatinpaperiruusujen tekoon, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä niitä. Ehkä pitäisi. Niistä tuntuu poikkeuksetta tulevan aika kauniita kaikilla joilla olen niitä nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää. Onko nuo photobooth-propsien tikut muuten ihan jotain grillitikkuja vai onko ne jotain muita? Ja näenkö oikein, että noihin silmälaseihin on lisätty jotain glitteriä? Meidän häihin tulee toivottavasti oikeita kukkia, jos budjetti vain antaa myöten. En sitten tiedä sopisivatko askarrellut kukat ja oikeat kukat yhteen, mutta kaikenlaista muuta pompomeista viireihin on tarkoitus askarrella itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Propseissa on ihan grillitikut. Toimi mun mielestä oikein hyvin. Silmälaseihin on lisätty sellasia muovisia alunperin kynsiin tarkoitettuja koristeita. :) Ongelmana vain, että nämä koristeet tekivät laseista suhteellisen painavat ja pahvia olisi ollut hyvä vahvistaa ensin.

   Poista
 3. Teillä on sama hääpäivä kuin meillä <3 Ja mulla on tuo suodatinpussiruusuprojekti vieläkin pahasti kesken. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kun kiva! Enpä ole hirveesti törmännyt muihin lokakuun morsiamiin :)

   Poista
 4. Ihana idea! :) Kauanko yhteen ruusuun meni suunnilleen aikaa? Ruusut ovat todella upean näköisiä, mutta mietin ehdinkö enää tehdä niitä, kun vapaa-aika on rajallinen...
  -Minna-

  VastaaPoista
 5. Ihan ensimmäisiin meni varmaa lähemmäs tunti, mutta kyllä nyt jo taitaa reippaasti alle puolen tunnin leikata ja koota yhen ruusun :) Ja siitä kivoja että voi just tehä ruusu kerrallaan sillon kun ehtii ja jaksaa.

  VastaaPoista