Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2014

Häämatka haaveilua


Häämatka suunnitelmista kirjoittelee Nina.

Häämatkasta kerroinkin aiemmin  alustavasti hieman täällä. Ja nyt ollaan sulhasen kanssa hahmoteltu hieman meidän häämatkan kulkua. Mitään ei ole vielä varattu, mutta lennot on katsottu valmiiksi ja  majoitusvaihtoehtojakin ollaan tutkittu. Tarkoitus kuitenkin on ettei matkaa ihan valmiiksi etukäteen suunnitellakkaan vaan matkaan lähdetään seikkailumielellä ja paikan päällä matkaa tehdään sitä mukaa kun hyvältä tuntuu.

Tässä tulee nyt hieman esittelyä häämatkamme ensimmäisestä viikosta:

Elikkäs lennämme häiden jälkeisenä keskiviikkona Milanoon josta vuokraamme auton ja lähdemme kohti Toscanaa. Ensimmäiset etappimme ovat: pieni keskiaikainen muurien ympäroimä Lucca, Pisa kaltevine torneineen, upean arkkitehtuurin ja taiteen Firenze sekä Firenzestä koilliseen sijaitseva Fiesole.


Lucca


Pisa

Firenze

 
Fiesole

Näiden kohteiden jälkeen suuntaamme etelämmäksi ja lähdemme ajelemaan Via Chantigianaa (SR222) (nk. viinitietä) pitkin. Via Chantigiana kulkee Firenzestä Sienaan halki Chiantin alueen, joka on kuuluisa viineistään. Tällä reitillä pääsemme ihailemaan Toscanan kumpuilevia maisemia sekä viini- ja oliivitarhoja. Matkan varrella poikkeamme myös muutamissa kaupungeissa kuten San Gimignanossa ja Volterrassa.Toscana

Toscanan matkamme päättyy Sienaan, josta lähdemme kohti pohjoista ja Gardajärveä. <3

Ihan hirveä matkakuume! Ei malttaisi odottaa enää hetkeäkään!


kuva

Ciao!
Nina

P.S. Jos löytyy kokemuksia Toscanassa matkailusta tai Italiassa autoilusta, niin vinkkejä otetaan vastaan!

2 kommenttia:

 1. Hauskaa reissua. Italiassa autoilu on ihan hullua, joten vetäkää pitkään henkeä. Pohjoisessa kuulemma vähemmän hullua kuin etelässä, mutta pohjoinen riitti minulle :D Ajavat vähän miten sattuu, vaihtavat kaistaa varoittamatta, tööttäilevät, tulevat takapuskuriin. Eli älkää ajako väsyneenä, se on mun ainoa neuvoni. Muuten se kyllä sujuu ihan ok, tietulleja on paljon, joka tienpätkällä omat tullikoppinsa. Visa ja Mastercard kelpaa niihin. Bensa ja diesel oli ainakin syksyllä ihan sikahintaisia, about 20-30 senttiä kalliimpaa litralta kuin Suomessa. Päätiet oli ihan kohtuullisessa kunnossa, pienemmät sitten ihan mitä sattuu. Ajavat lujaa mitä hulluimpia reittejä, mutta torvi soiden myös menevät ohitse, jos et ihan satasta satu mutkapätkällä päästelemään :) bensa-asemilla on usein tankkaajaukkelit, mikä on luksusta, ei tarvitse likaisia pumppuja käsitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kunnon seikkailu tulossa siis :D Vähä google street viewsta kattelinkin noita teitä ja melko kapealta ja mutkaiselta näytti, eikä asfalttikaan ollut ihan samassa kunnossa kun täällä Suomessa :D

   Kiitos vinkeistä! :)

   Poista