Sivut

torstai 20. helmikuuta 2014

Kutsut


-Hanna esittelee hääkutsut-

Meidän kutsut on nyt valmiit ja lähetetty. Suurin osa vieraista on jo saanutkin kutsunsa, jota vihdoin uskallan paljastaa niiden lopullisen asun täällä blogissa. :) Kutsut muuttuivat matkan varrella todella paljon kun vertaa alkuperäistä ideaa ja valmista lopputulosta.


Alkuperäisen idean löysin, mistäpä muualta, kuin Pinterestistä ja mielestäni se sopi todella ihanasti meidän hääteemaan. Ajatuksena sekoittaa romanttista vintagea pelkistettyyn maalaistyyliin.Oma raakaversioni

Ostimme "Suomikaasoni" kanssa tykötarpeet testikutsua varten, mutta halvan pitsin metsästys oli luultua hankalampaa ja lopputulos ei kuitenkaan näyttänyt meidänlaiselta. Täytyi siis alkaa tuumia idean jatkojalostusta.

Paikallisessa askartelukaupassa Porslinblommassa,  joka on erikoistunut scrapbookingiin, kävimme valitsemassa oikeanlaiset kartongit kutsua varten.Valitsimme kaksi eri kuosia kokeiluksi ja sulhasen hyväksyntää varten pohjapaperille ja kaksi eri värisävyä kartongille johon loppuen lopuksi tulostaisimme itse tekstin. Yksi meidän pääteemaväreistä häissä on pölyinen vanhanajan roosa, jonka valitsimme tekstipaperiksi ja alle ruskean eri sävyjä ruutukuosissa.
Seuraavaksi googlettelin hieman erilaisia ilmaisia tulostusmalleja hääkutsuille ja löysin ihanan omaan tyyliimme sopivan templaatin Wedding Chicksien sivuilta. Sivuilla on monia erilaisia malleja, joita löytyy varmasti joka makuun, joten sinne vain klikkailemaan jos ei taittotaidot ole parhaasta päästä (niin kuin allekirjoittaneella ;))


Tehtyämme templaatin mukaisesti meille sopivan tekstin sopivalla värimaailmalla, siirsimme kuvan Photoshoppiin ja muokkailimme sitä, poistaen esimerkiksi ylälaidassa olevan kruunun ja sanan Love, sekä muokaten tekstin ja kuvien kokoa. Luonnollisesti meille tehtiin kaksi kutsua eri kielillä.

Olen useammassa kuvassa nähnyt käytettävän kakkupaperia tuomaan kutsuun hieman romantiikkaa, joten se olikin seuraavaksi testilistalla. kakkupaperia löysimme TGR:stä (Tiger Suomessa) ja sehän ei maksanut oikeastaan mitään. 10kr (1€)/12kpl. Samasta paikasta löysin myös parin euron kirjainleimasimet, joita ajattelin käyttää myös kutsun teossa.

Sitten alkoi ankara pysselöinti, eli askartelu. Sain "hajamieliseltä professorilta" näyttävän miehen eli sulhoni avukseni. Hän tulosti paperit ja leikkaili kartonkeja töistä lainaamallani paperileikkurilla.

Siinä ne nyt ovat! Valmiit kutsut! Sidoimme kakkupaperin sivut kiinni juuttinarulla, johon pujotimme lahjalapun. Hieman hankalaa oli leimailla kutsu-sanan sijasta inbjudan meidän ruotsalaisiin kutsuihin, koska tila oli rajallinen, mutta sivuttain ja limittäin onnistuin kuitenkin ihan mukavasti.

Koska kutsuista tuli neliöt, piti meidän löytää myös neliönmalliset kuoret. Jonathan löysi onneksi netistä halpoja kuoria, jotka loppuenlopuksi tilasimme Englannista asti ja niitä jouduimmekin odottelemaan hieman pidemmän aikaa, mutta se oli vaivan ja odottelun arvoista. Kuoret printtasimme myös kotitulostimella (joka ei todellakaan ole mikään kaksinen). Otimme kutsutemplaatissa käyttämämme lehtikuvat myös kuoreen photoshopin avulla ja lisäksi löysin kivan ruusukuvan netistä googlettelemalla "graafinen ruusu" hakusanalla. Lopuksi tulostimme takaosaan lähettäjän nimet ja osoitteen.

Sitten vain postitoimistoon ja postimerkit kuoriin. Olisin mielelläni ottanut teemaamme sopivat merkit, mutta täälläpä ei juuri saanut valita, joten näillä mennään mitä on. ;) 


Ja sinne lähti! <3

8 kommenttia:

 1. Varmasti helpottava tunne kun kutsut postitettuna. Täällä vasta pohditaan aletaanko askartelemaan vai tilataanko suoraan jostain painosta. Ei oma taito riittäisi teidän kutsuihin, upea lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha... Yllätin vähän itsenikin noissa kutsuissa, koska en ole niin ahkera askartelija noin muuten, mutta ei se niin vaikeaa tainnut olla kuin uskoisi. Toisaalta, me oltais varmasti tilattu jotkut upeat kanssa, jos vaan budjetti ois venynyt :)

   Poista
 2. On noissa kyllä iso homma, kun alkaa kutsuja miettimään ja sitten metsästämään tarvittavia materiaaleja. Mutta kutsuistanne tuli todella kauniit! Jos meidän kutsuja ei olisi tehty jo aikapäiviä sitten, tekisin ehdottomasti mieluummin tuon tapaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niissä kaiken kaikkiaan hommansa, mutta yllättävän kivuttomasti se sitten meni! :) Kuitenkin on mukava tunne varmasti teilläkin kun on jo hommat hallussa! :)

   Poista