Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Aika rientää...Kristiina kirjoittelee pitkästä aikaa

Aika lentää kuin siivillä


Edellisen kirjoitukseni jälkeen vuosi on vaihtunut, talvi tullut ja mennyt, ja meidän perheen häihin aikaa enää viisi kuukautta!

Edellisestä kirjoituksestani on todellakin kulunut aikaa aivan turhan paljon. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin lakannut ajattelemasta tai suunnittelemasta tyttäreni häitä – pikemminkin päinvastoin. Olen lainannut kirjastosta monenlaisia häiden suunnitteluun liittyviä kirjoja ja lehtiä, selannut nettiä ees ja taas, kuunnellut häihin sopivaa musiikkia, tehnyt muistiinpanoja, testannut, kuinka pitkään normaalikokoa isommat tuikkukynttilät palavat ja niin edelleen… On tietysti kivaa kerätä kaikenlaisia ideoita, ajatuksia ja kokemuksia ja vertailla eri vaihtoehtoja. Mutta välillä tuntuu, että päässä pörrää mehiläisparven lailla, ja oikeasti hiukan hirvittää tämä sekamelska, koska ennen kuin huomaankaan, kesä on ovella ja häät käsillä, joten – ratkaisuja ja valintoja on tehtävä.Mitä konkreettista on sitten viime näkemän tehty?

Bändi


Valokuvaajan valinnan jälkeen vuorossa oli bändin valinta. Jo alkusyksystä Morsio haarukoi lähipiirissään vaikuttavia bändejä, mutta ei niiden joukosta kuitenkaan valintaansa tehnyt. Niinpä minä astuin taas kuvaan mukaan ja aloin kysellä netistä löytämistäni bändeistä tarkempia tietoja: onko meidän päivä bändillä vielä vapaana ja jos on, paljonko maksaa kolme kolmenvartin settiä, montako jäsentä bändissä on, mitkä soittimet, kuinka pitkä bändin soittolista on ja mitä biisejä listalla on, voiko bändi soittaa hääparin toiveita, ja jos kyllä, kuinka monta, voiko bändi roudata soittokamansa juhlapaikkaan jo ennen vieraiden saapumista… monenmoisia kysymyksiä. Huolimatta siitä, että parimme juhla osuu toiseen kesän kahdesta suosituimmasta hääpäivästä, tarjokkaita löytyi, eikä valinta ollut helppo. Voiton vei lopulta bändi nimeltä Sallad – luullakseni siksi, että ensinnäkin yhtyeen soittolista on todella pitkä, ja toiseksi sen rumpali, jonka hääpari jouluna tapasi, lupasi olla hyvin joustava toivebiisien suhteen. Toiveita on minun mittapuuni mukaan tosi monta, mutta kaipa ammattilaiset niistä kunnialla selviävät! 


Kutsukortit


Kutsut on myös tähän mennessä vieraille lähetetty. Hääpari tilasi kutsut netistä, sekä suomen- että englanninkielisinä. Kävi sitten niin, että suomenkielisissä kutsuissa oli jokin onneton painovirhe, ja ylimääräistä aikaa tuhraantui virheen korjaamiseen. No, siitä selvittiin, ja nyt kaikki kutsut on vastaanottajille toimitettu. Melko ajoissa, juu, mutta Morsio ja Sulho halusivat antaa vierailleen reilusti aikaa huomioida kesäsuunnitelmissaan myös tämä juhla. Etenkin Britanniasta saapuvien on hyvä päästä varaamaan lentonsa ajoissa.Kaasojen puvut


Morsiolla tulee olemaan kolme kaasoa: hänen omat kaksi isosiskoaan ja Sulhon pikkusisko. Brittityyliin hääpari hankkii kaasojen puvut, ja niiden kaikkien pitäisi mielellään olla tismalleen samanlaiset. Joululomalla kävimme parissa helsinkiläisessä liikkeessä vähän katsomassa juhlamekkoja, jotta saimme edes jonkinlaisen käsityksen siitä, minkä malliset mekot voisivat kyseeseen tulla. Selväksi tuli ainakin se, että yksi Morsion etukäteen ajattelemista väreistä oli jätettävä pois laskuista. Mietittiin sitäkin, että Suomi-kaasot lähtisivät Lontooseen sovittelemaan mekkoja, mutta enimmäkseen kuitenkin selailtiin (jälleen kerran) rakasta Internetiä ja alettiin kallistua nettitilauksen puoleen. Ja niinhän siinä kävi, että Morsio tilasi kolme pukua, joista kaksi saapuu lähipäivinä postitse Suomeen ja yksi Pohjois-Irlantiin. Oih, onpa jännää nähdä, miltä mekot Morsion isosiskojen päällä näyttävät! Toivottavasti istuvat ja miellyttävät – eikä tule tarvetta palauttaa ja alkaa etsiä parempia.

2 kommenttia:

 1. Meilläkin on bändi mietinnässä. Tuo Sallad vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta! Muistatko mihin muihin lupaavilta vaikuttaviin bändeihin törmäsit etsintäsi aikana?

  VastaaPoista
 2. Noin 15 bändiin olin yhteydessä. Hintaluokassa 1000 - 1500 euroa (4-5 soittajaa, 3 x 45 min) olivat ainakin nämä:

  Satu ja Rytmikuume
  Trace Element
  Homebrew
  Salmi Five
  Floss
  Arvon Herrat
  Gajo Band

  Ohjelmatoimisto Music Novan kautta
  Adam Smith
  Platinum Club

  Kaikki muut paitsi Trace Elementin löysin tältä sivulta:

  http://www.naimisiin.info/haapalvelut/musiikki.html

  Kaikilta (paitsi Floss, Arvon Herrat, Gajo Band) löytyi netistä myös ääninäytteet.

  Toivottavasti tekin pian löydätte mieluisat muusikot häitänne juhlistamaan!

  VastaaPoista