Sivut

perjantai 2. toukokuuta 2014

Morsiushuntu

Ida kirjoittelee:

Huntu 


on ohuesta ja mahdollisesti läpinäkyvästä kankaasta valmistettu vaate. Huntu puetaan pään ympärille siten, että se roikkuu alareunastaan vapaana. Huntua käytetään monissa kulttuureissa myös muualla vartalon ympärillä suojana.
Kulttuureissa, joissa avioliitot ovat suvun järjestämiä, ei aviomies saa nähdä morsiantaan ennen häitä, silloin vaimo on häissäkin hunnulla peitettynä. Toisinaan sulhanenkin on hunnutettuna. Jotteivat aviopuolisoiden henkilökohtaiset mielipiteet kumppanin ulkonäöstä ole esteenä liitolle, huntu riisutaan vasta joko häätilaisuudessa tai hääyönä. Sulhanen joka perääntyy syystä tai toisesta häätilaisuuden aikana leimataan kunniattomaksi.

Länsimaissa morsian voi halutessaan käyttää häissään morsiushuntua. Alun perin huntu on symboloinut neitsyyttä. Nykyaikana huntu mielletään kuitenkin osaksi romanttista hääsymboliikkaa.

Lesken käytössä voi olla suruhuntu, joka symboloi naisen olevan muiden miesten saavuttamattomissa. Toisinsanoen leski on edelleen uskollinen kuolleelle aviomiehelleen.


Ah jumalaisen kaunis Grace Kelly
Juurikin edellä kuvatun neitsyyden symboliikan takia olin päättänyt, että en pue huntua hääpäivänäni. Olen kuitenkin ajankuluessa ihastunut pitkiin cathedral mittaisiin huntuihin. Mitä pidempi sen parempi!

Päätin ottaa riskin ja tilasin itselleni kauniin pitsikoristellun hunnun ebaystä. Huntu on 2,5 metriä pitkä ja se on valmistettu Kiinassa. Jipii, ensimmäinen Kiinaostokseni! :)
Itse olen 155 senttimetriä pitkä joten maahan laahusta jää noin metrin verran.
Rahallisesti budjettimme ei ainakaan horjahda jos huntu ei olekaan hyvä. Hintaa hunnulle tuli noin 20 euroa. Kovia odotuksia ei hunnulta ollut koska tiedostan olevani melko vaativa morsian.
Salaa ja ihan julkisestikin kuitenkin uskoin ja toivoin sen olevan yhtä upea kuin myyjän kuvissakin.


Paketti Kiinasta saapui noin kahdessa viikossa. Postiin oli jälleen kerran kiire mennä heti saman päivän aikana.
Paketti avattiin Kaaso K:n ihanassa kaupunkikodissa. Huntu oli huojennuksekseni hyvä. Pitsi oli melko hyvännäköistä ja pienillä parannuksilla saan siitä upean. Huntua eivät ihmiset varmaankaan kirkossa katsele niin läheltä, että kaikki yksityiskohdat näkyy. Eiköhän tämän asian kohdalla riitä se, että se näyttää kauniilta hieman kauempaa.

Huntua kuvasimme "todella hienosti" ja ammattimaisesti.  Kuvaukset suoritettiin Kaaso K:n luona, ettei meiltä kotoa tartu Lotan mustia karvoja.Mutta ainiin, nyt ladatessani näitä kuvia tänne muistankin, että kielsin Pasia kurkkimasta mun huntupussiin. Mietin, että näkisi hunnunkin sitten vasta hääpäivänä. No nytpähän näkee sulhanenkin sen.

Love, Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti