Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Vihkimisohjelma

*Bee kertoo...*

Tavattiin pastorin kanssa pari viikkoa sitten ja täytyy sanoa, että kyllä oli kummallinen tyyppi. Pastori aloitti keskustelun kertomalla, että yläkerrassa toimii perheneuvonta ja yritti kysellä, että onko meillä ollut jotain suuria vastoinkäymisiä. Toisekseen J ja pastori jutteli Venäjän politiikasta puolet ajasta. J opiskelee nimittäin poliittista historiaa ja pastori puolestaan tekee käännöstyötä koskien erään oligarkin elämänkertakirjaa. Sitten pastori kehotti mua ostamaan sellaisen häämekon, jossa ei ole laahusta. TOO LATE FOR THAT! Kyllä mä olen tietoinen, että mekko saattaa likaantua nurmikolla, mutta se ei haittaa ollenkaan. En oo ostanu mekkoa kuitenkaan uutena. Pastori oli myös sitä mieltä, että ei kannata valita "...kunnes kuolema teidät erottaa" -kohtaa samalla esittäen Suomen tilastoja eroamisista. Samoin pastorin mielestä "saatte suudella morsianta" ei ole yhtään luontevaa, minkä vuoksi me vaihdetaan suudelmia nyt sitten sormusten vaihdon yhteydessä. Meidän vihkiminen on kolmelta ja pastori vihkii toisen parin viideltä. Hän siis myös ilmoitti, että hänelle ei tarvitse varata istumapaikkaa, mutta hän tulee kuitenkin takaisin. SIIS MITÄ? Jos hän tulee takaisin seiskan aikoihin niin hän tulee jälkiruualle, jolloin hänelle tulisi sittenkin varata istumapaikka. Päätin nyt kuitenkin olla murehtimatta asiaa. Tulee jos tulee, mutta outo tyyppi kaiken kaikkiaan.

Oletteko muuten huomanneet, että kaikki sanoo "Hyvin se menee"? Mä en ole yhtään huolissani, etteikö asiat menisi hyvin. Tiedän, että kaikki menee hyvin, vaikka hääpäivään kuuluu usein aina muutama kömmähdys. 
Ei haittaa! :)

Ajattelin tehdä kuvan tyylisen vihkimisohjelmakortin, johon askartelen leivinpaperin sisälle seesaminsiemeniä. Meidän tapauksessa seesaminsiemenet saa heittää ilmaan jo sen jälkeen kun pastori on sanonut aamenen.  


Kuva

Meidän vihkimisohjelmakortissa lukee seuraavien nimet: pastori, kaasot, bestmanit, psalmen lausuja sekä viulisti ja sellisti. Psalmen lausuja kuulostaa vähän hölmöltä, mutta parempaakaan en just nyt keksi. Ohjelma menee suurinpiirtein näin:


Alkusoitto: Melartin häämarssi
Alkusiunaus ja johdantosanat
Psalmi: Laulujen laulu 8:6-7
Rukous ja raamatunluku
Avioliittoon vihkiminen 
Musiikkiesitys: (ei vielä päätetty)
Yhteinen esirukous ja Isä meidän
Siunaus
Päätösmusiikki: (ei vielä päätetty)


P.S. Tänään on viimeinen ilmoittautumispäivä ja vielä todella moni on ilmoittautumatta. Tylsä juttu! :(

1 kommentti:

  1. Ihan tosi kiva idea tuo vihkimisohjelmakortti! :) Tylsiä vieraita, jouduitteko soittelemaan monenkin vieraan perään?

    VastaaPoista