Sivut

tiistai 29. lokakuuta 2013

Vieraskirja vai kirjaa ollenkaan?

Bee tässä päivittelee erilaisia vaihtoehtoja vieraskirjalle...
Vaikka klassisen kaunis valkoinen vieraskirja, varustettuna kultaisella laatalla, jossa on hääparin nimet sekä hääpäivä, on aivan upea ajatus, niin muitakin vaihtoehtoja vieraskirjalle on. Tässäpä siis muutama:

Pinterest. 
Varsinkin meri- tai rantateemaisissa häissä voisi hääkirjan sijaan toimia tällaset sileät ja isot kivet. Kivet voi kerätä ite tai ostaa. Samaa ideaa ajaa takaa myös viininpullokorkit, mutta niitä pitää olla omasta takaa ja kirjoituspinta-ala on vähän pienempi.


 Neljä seuraavaa kuvaa on täältä.
Bongasin Tigerista pari kuukautta sitten valkoisia noin 20 palan palapelejä, joista voi kehitellä vieraskirjaa. Mistähän löytyisi sellanen yhtenäinen iso plain jigsaw, jossa olis noin 80 palaa?Vintage häissä vanha kirjoituskone on aika hauska idea. Ehkä tässä vieraiden luovuus ei kuitenkaan nouse esille kun ei voi mitään piirustuksia piirtää jos ei kynää oo vieressä jne.
Voihan ne onnen toivotukset lautasellekin sinetöidä jos muistaa käyttää lautasen vielä uunissa. Vieraiden määrästä riippuen lautasia pitää kuitenkin todennäköisesti olla vähän enemmän, että kaikkien kirjoitukset mahtuu.Tätä ideaa meinaan ehdottaa eräälle ystävälleni, jonka kaasona toimin maaliskuussa. Kiva idea jengaa pelatessa muistella omia häitään ja lukea vieraiden onnen toivotuksia läpi. Vähän kyllä epäilyttää, että näkyykö tekstit paloissa vielä 20 vuoden päästä.

Kuvat täältätäältä ja täältä.
Aika paljon kannatusta on lähiaikoina tainnu saada myös sormenjälkikirja. Vieraat siis dippaa sormensa ensin musteeseen ja ikuistavat sormenjälkensä joko kirjaan tai piirustukseen. Sormenjäljistä voi tehdä hauskoja figuureja tai ne voi toimia myös puun lehtinä tai ilmapalloina.


Pitäisikö olla oikeita oksia vai ei? 
Mun tämänhetkinen ajatus on, että J piirtää meille puun, johon vieraat sitten ikuistavat sormenjälkensä lehdiksi. Lehtien päälle vieraat sais kirjoittaa vielä oman nimensä. Sitten meinaan löytää jostain sellaisen koristepuun tai korupuun, johon vieraat saa ripustaa onnen toivotuksensa. Ostin Tigerista jo sellaisia ruskeita lappusia, johon vieraat sais kirjoittaa, mitä ikinä sitten huvittaakin kirjoittaa. Tai sitten voi tietty antaa vieraille ohjeen jonkun taulun sisälle, että ripustettaviin kortteihin voi kirjoittaa onnen toivotuksia tai vinkkejä kestävään avioliittoon tai että jatkavat kortteihin lausetta “tiedät, että se on rakkautta kun…” tai “rakkaus on…”.

Meinaatteko te tehdä vieraskirjan perinteiseen tapaan tai ehkä käyttää jotain näistä ideoista?

6 kommenttia:

 1. Kivet ja viinipullonkorkit on kivoja, mutta niihin on aika vaikea kirjoittaa. :/ Tuo sormenjälki-idea on myös kiva, varsinkin jos siihen jäljen kaveriksi vielä kirjoitetaan nimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Jos hääparilla on joku yhteinen harrastus, josta voi piirtää kuvan, ja johon voi vielä soveltaa tuota sormenjälkitsydeemiä niin se olis siis todella persoonallista. :)

   Poista
 2. Tulipas sopivaan ajankohtaan tämä postaus, ajattelin lähiaikoina tehdä nimittäin samasta aiheesta yhden : ) Juuri pari päivää sitten olin sulhoni kanssa lenkillä kun totesin, että jossain vaiheessa voisimme uhrata vieraskirjalle ajatuksen jos toisenkin. Tähän hän saman tien totesi, että ei sitten ainakaan mitään tyhjää kirjaa, johon vieraat käyvät kirjoittamassa nimensä. Olinpas helpottunut, sillä tämä lausahdus vastasi 100% omaa ajatuksenkulkuani : D Tässä postauksessa oli kaksi suosikkiani, nimittäin nuo kivet ja tuo sorminjälkipuu. Palapelit sun muut ovat myös hauskoja ideoita, mutta en usko, että niitä tulisi koskaan katseltua myöhemmin. Pullonkorkit ovat mielestäni hirmu kauniita, siksi niitä käytetään jollain muulla tapaa koristuksissa. Siksi joko jokin taulu tai elementit, jotka saisi koristeeksi esimerkiksi lasiseen maljakkoon, olisivat meille sopivia ideoita. Siispä mietintämyssy päähän... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Kivet on aika upeita jossain lasivaasissa tai ikkunoiden välissä ja sormenjälkipuu on munkin mielestä todella varteenotettava vaihtoehto. Mietintämyssy päähän tosiaan... koriste-esine vai taulu? :)

   Poista
 3. Meillä sulhanen ei missään nimessä tahdo vieraskirjaa, vaan meille tulee iso taulu johon keskelle tulee kuva jossa olemme vieraiden kanssa ja kuvan ympärille tulee sitten vieraiden jättämät lauseet, runot tms =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein hyvältä idealta. Toivottavasti tulee hieno taideteos teille. :)

   Poista