Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2013

Pöytäkoristeita

Valkoisista häistään kirjoittaa: Ida

Ihanaa aloittaa SomethingOld blogitiimissä, toivottavasti nautitte hääjärjestelyitteni seuraamisesta!

Koko viime viikon vietin syyslomaa ja siksi mulla oli paljon aikaa suunnitella häitä, mm. hääpukuja tuli sovitettua (käy lukemassa täältä) äidin ja siskon kanssaTampereella. Ruoka- ja alkoholitarjoilua tuli mietittyä ja määriä vähän laskeskeltua. Sunnuntaina, tulevien appivanhempien ollessa meillä kylässä Tampereelta, aloitin pöytäkoristemallien valmistamisen.

Koska aiemmin mainitsemani (tästä postaukseeni) IKEAn hopeiset kynttilänjalat tulisivat tarkemmin asiaa mietittyäni liian kalliiksi, pitää pohtia toista vaihtoehtoa.
Ei hätää, mulla on koko ajan ollutkin kaksi ideaa. Tyhjistä lasipurkeista tulisi koristeltuna kauniit tuikkukipot. Ideana se, että purkit olisivat erimallisia ja -kokoisia. Koristelut voisivat olla saman sävyisiä mutta erilaisia. Käytettäisiin siis erilaisia teippejä, papereita ja pitsiteippiä tai -nauhaa, joilla koristeltaisiin muutamia erilaisia malleja.


Tässä nyt ensimmäinen kokeilu. Hieman tönkkö ja tylsä. Yläreunan pitsi kaipaisi mielestäni rusettia tai jotain... Lisäksi mietin haluanko peittää purkin kierteet vai olisko kivempi, että ne näkyisi.
Dymo-teipistä pidän, sitä voisi tulla muihinkin lasiesineisiin jos siihen päädyn.


Tuikut aion teippailla mustavalkoisella teipillä. Pieni yksityiskohta, mutta kuitenkin niin iso juttu.
Nämä kokeilut toteutin omilla kotoa löytyvillä teipeillä ja siksi kuviot ja/tai sävyt vääriä. Ajatuksena käyttää musta-valko-raidallista teippiä.


Haluaisin pöytiin kukkien ja kynttilöiden kaveriksi läpinäkyviä ja hopeisia kiviä tai timantteja. Tässä hieman osviittaa niistä. Nämä kivet on ostettu mutta häihin ajattelin niitä keräillä ihan maasta ja sprayata hopeiseksi, läpinäkyvät kivet on tietenkin ostettava. Tässä lasipurkkien parivaljakossa huomaa, että luonnonvalkoinen pitsi ja vitivalkoinen paperi ei sovi yhteen joten niiden tulee olla samaa sävyä.


Tämän vanhan pullon oon saanut sulhasen isältä nimipäivälahjaksi. Niitä on heillä vielä kymmenkunta lisää. Näistä saisimme hienot maljakot valkoisille neilikoille (tai muille kukille) pöytiin. Koristeluksi kokeilin rei'ittää valkoista paperia reunaleikkurilla joka löytyy omasta askartelulaatikosta. Lisäsin siihen mustaraidallista kangasnauhaa kaksipuoleisella teipillä. Tästä mää pidän! Helppo, raikas ja kaunis koriste. Mitä pidätte?


Nämä kolme pulloa löysin Prismasta alesta. Hintaa niille tuli yhteensä kolme euroa. Mikä onni, että löysin jo olevien pullojen kaltaisia vielä lisää. Pulloihin painetut tekstit olisi tarkoitus koittaa poistaa, ne ei ole mun mieleeni.


Nämä kaksi puulaatikkoa löytyi sieltä samaisesta alesta hintaan kolme euroa kipale. Harmi, ettei niitä ollut enempää. Valkoinen ja hopea on meidän väriteemaan sopivia (väriteemasta voit lukea lisää täältä) mutta nuo juuttinarut ei ollenkaan, yök ei meidän häihin kiitos. Onneksi näppäränä morsiamena nipsin ne saksilla irti ja vaihdan ne haluamiini valkoisiin naruihin.Pientä virhettä laatikoissa ja nauloissa. Peittynee sydämillä.
Uusi vs. vanha. Askarteluvinkki: säästä vaatteista leikkaamasi ripustusnarut talteen, ne ovat huippuhyviä askarteluissa. Muista polttaa tulitikulla narun päät niin ei tule rumaa rispaantumista.


Kummasta naruvalinnasta pidit enemmän?

Love, Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti