Sivut

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Häämatkavaihtoehtoja


Mieletöntä! Täällä sitä nyt kirjoitellaan sitten... 
Kirjoittajana siis tällä kertaa Bee, joka haluaa jakaa teille erilaisia vaihtoehtoja
koskien häämatkan valintaa. Valitsimme häämatkakohteemme sulhon kanssa 
viime viikonloppuna, (josta kerron lisää tulevassa postauksessa), mutta tässä vähän osviittaa siitä, 
millaisia vaihtoehtoja olimme katselleet.

1. Mauritius

Mikäli haette häämatkaltanne täydellisyyttä ja ehdotonta rentoutumista, on Mauritius aivan upea valinta. Olemme sulhanen J:n sekä neljän ystävämme kera reppureissailleet Zanzibarilla, minkä luonto on samantyylinen kuin Mauritiuksella. Voin sanoa, että mistään muualta ette löydä yhtä TÄYDELLISTÄ rantaa sekä TÄYDELLISEN kirkasta merta kuin näiltä Itä-Afrikan paratiisisaarilta. Mauritiuksella hääpareja kohdellaan erityisen hyvin ja useissa hotelleissa hääpareille onkin luvassa paljon yllätyksiä. Hotelleissa on myös todella paljon aktiviteetteja ja urheilumahdollisuuksia. Pyysimme J:n kanssa kahdelta eri matkatoimistolta tarjouksen elokuulle 2014. 10 päivän reissussa yövytään vaihtelun vuoksi kahdessa eri hotellissa puolihoidon kera, jolloin hintaa kertyy noin 2500€/hlö sisältäen myös lennot. 

TÄYDELLISTÄÄÄÄ!. Pinterest
Shandrani Hotel , jota molemmat matkatoimistot ehdottivat. Pinterest 

2. Santorini

Santorinin sanotaan olevan Kreikan kaunein saari. Laavakivirannat, kirkas vesi, jyrkänteet sekä valkoiset talot tekevät Santorinista ainutlaatuisen. Tuliperäisen Santorinin menomestat löytyvät pääkaupungista Firasta ja kuuluisa auringonlasku Oiasta. Selailimme J:n kanssa Tripadvisorista kommentteja ja kokemuksia Santorinista häämatkakohteena ja useat mainitsivat hotellina Adamant Suites nimisen hotellin ja nimen omaan Opal Suite huoneen. Santorinin 7 yön matka maksaa lentoineen noin 1500€/hlö, ellei halua ylellisempää huonetta, kuten Opalin. Kollegan ystävä oli juuri ollut häämatkalla Santorinilla Helin Matkojen kautta ja kehui paikkaa kovasti.

Kukapa ei haluaisi jacuzzia omalle parvekkeelleen, josta on tällaiset näkymät? Opal Suite.
Santorinin kuvan kaunis maisema sekä ihanan valkoiset talot. Pinterest

3. Sorrento ja Taormina

Italiassa on ah, niin romanttisia kaupunkeja ja se kieli, toinen ah. Etelä-Italian rannikkoa suositellaan paljon häämatkakohteena. Roomasta voi esimerkiksi vuokrata auton ja lähteä kiertelemään rannikon pikkukaupunkeja kuten Sorrentoa, Amalfin rannikkoa, Positanoa ja vierailla Caprin saarella lautalla. Halvin hotelli, jonka muuten löysin Caprilta vapaana elokuulle maksoi 200€/yö. Siis HALVIN! Päiväretki saarelle kuitenkin kuulema riittää. Toinen vaihtoehto on Rooman sijaan lentää Napoliin. Joku on joskus sanonut Napolista kuuluisan lausahduksen: (joku Johann Wolfgang von Goethe 1800-luvulla?), "Elämässä täytyy vain nähdä Napoli ja sitten voi kuolla". Ajattelin, että sen täytyy olla henkeäsalpaavan kaunis paikka, mutta ei... Osa on nimittäin sitä mieltä, että lause perustuu Napolin kauneuteen ja osa linkittää sen Camorra mafiaan. Ainakin vielä vuonna 2005 Napolissa tehtiin Euroopan kaupungeista eniten rikoksia. Napolia kannattaa siis ehkä välttää ja juna-asemalla pitää repuistaan kiinni. 

Toinen suositeltu matkakohde on Sisilia ja erityisesti Taormina. Esimerkiksi Siempre Tuyo -blogin takana kirjoittava Maiski oli miehensä kanssa häämatkalla Taorminassa. Maiskin ja hänen miehensä matkasta voit lukea täältä. Taorminasta kestää Cataniaan noin puoli tuntia, missä kaikki shoppailumahdollisuudet ovat. Sekä Taormina että Sorrento ovat muuten todella lähellä tulivuoria (Etna ja Vesuvius), mikä luo vähän lisäjännitystä sekä nähtävää matkan varrelle. Viikon matka näihin kohteisiin maksaa noin 800€/hlö.

Sorrento kuin maalaus. Google 
Aurinko- ja Finnmatkojen suosittelema hotelli Monte Tauro

4. Muita varteenotettavia vaihtoehtoja

Jos ei halua lähteä Euroopan ulkopuolelle, kannattaa ottaa selvää Portugalin ja Italian häämatkakohteista. Italiassa on meinaa Sorrenton ja Taorminan lisäksi todella paljon muitakin upeita paikkoja, kuten Gardajärvi, Toscana, Venetsia, Rooma, Firenze ja Verona. Portugalissa puolestaan suositeltuja kohteita ovat Cascais, Lissabon, Algarve ja Sintra. Kannattaa myös harkita yhdistelmämatkaa Cascaisin ja Lissabonin välille. Azoreista olimme J:n kanssa myös hyvin kiinnostuneita, mutta sadekuurot eivät houkutelleet sekä jokin syy siihen on oltava, ettei matkoja tarjottu elokuulle. Niin ja miksei sitä Ranskaan lähtisi tai Mauritiuksen sijaan Seychelleille?  Sopivan häämatkan löytäminen on mun mielestä yhtä raskas prosessi kuin juhlapaikan löytäminen. Laskekaa ensin matkabudjetti ja tehkää päätöksiä sen puitteissa. Miettikää, haluatteko esimerkiksi all-inclusive paratiisisaari loman, nauttia kallion päällä maailmankaikkeudesta ja toistenne seurasta vai idyllisen pikkukaupunki loman? Voihan sitä nimittäin niinkin tehdä, että pitää häiden jälkeen lyhyen kaupunkiloman ja vasta vuoden päästä lähtee ansaitsemalleen superrantalomalle etelään. 

Oliko tästä apua? Pitääkö häämatkan teidän mielestä olla tietynlainen?
Tsemppiä kaikille häämatkaa metsästäville!
Peace and love! ;)
Bee

2 kommenttia:

  1. Ensiksi täytyy kyllä sanoa, että on ihanaa lukea monesta erilaisesta hääsuunnitelmasta samasta blogista. Itse olen miettinyt noita häämatkavaihtoehtoja aika pitkää ja on tosi kiva saada vähän tietää mitä muut ovat matkakohteiksi suunnitellut. Erityisesti tuo Santorini jää kyllä harkintaani. :) Musta häämatka pitää olla kunkin hääparin näköinen, mutta silti erottua muista matkoista pienellä luxuksella. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Santorini oli ehdoton suosikkini pitkään kunnes sulho lynkkasi idean, sillä hän on käynyt Kreikassa jo useamman kerran. Hääparin näköinen ehdottomasti ja luxusta saa jo lisää sillä, kun pyytää hotellihuoneeseen tulopäivänä vähän skumppaa ja suklaata. Nam! :)

      Poista