Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Erilainen (hää)matkavinkki

Minusta oli niin hauskaa kirjoitella meidän omasta häämatkakohteesta, vaikka se olikin turistien täyttämä Rhodos, niin ajattelin että voisihan sitä muistakin matkakohteista antaa vinkkiä joista nyt sattuu olemaan kokemusta :) En voi eksoottisista paratiisisaarilomista kirjoitella sen enempää kun näette matkatoimistojen sivuilta ja netistä. Mutta tässä hyvin hyvin erilainen paratiisisaari : Islanti.


Kaikki ei tykkää rantalomista, eikä välttämättä edes etelän auringosta ja paahteesta, ja tässä teille matkaidea.
Me vietettiin UusiVuosi 2011-2012 Reykjavikissa.


Reykjavikin kaupunkia kirkon tornista kuvattuna.
Kaupunki on pieni, eikä siellä nyt mitään aktiviteettien tulvaa ole. Toisaalta emme ihmeemmin selvitelleet museoita tai muita kohteita, sillä olimme kaupungissa vain muutaman päivän. Suuret nähtävyydet sijaitsevat kuitenkin muualla päin saarta, ja halusimme kiertää tietysti ne katsomassa.


Blue Lagoon on geotermaalinen (geothermal - suomennetaanko se suoraan näin?) kylpylä keskellä laavakenttiä. Eli jostain sieltä maan ja mustan laavan uumenista pulppuaa kuumat lähteet joiden ympärille on rakennettu kylpylä. Upean näköistä, upea kokemus!


Kylpylällä on kaikenlaisia hierontoja ja hemmotteluhoitoja häämatkailijoita ajatellen, ja myös yksityissaunoja on varattavissa kuuman lähteen reunalta.


 Vesi oli paikka paikoin jopa polttavaa, jos osuit keskelle jonkinlaista virtausta. Pohja on valkoista mutaa, jolla uskotaan olevan oikein mahtavia parantavia ja puhdistavia ominaisuuksia iholle. Silica-muta on ihan signature-tuote Blue Lagoonissa, itsekin ostin mutanaamion mukaani kotiin, ja herkälle atooppiselle iholle se oli mahtava tuote! Olen harkinnut tilaavani sitä lisää, kylpylällä on nettikauppa.


Tietysti kiersimme myös Golden Circlen. Yllä jäätynyt Gullfoss - vesiputous. Alla meikäläinen vuokramaasturin ratissa liiraamassa erämaassa.


 Stokkurin purkaus

Varsinainen Geysir ei ollut niin jännän näköinen livenä:

On se varmasti hieno kun se kerran vuosikymmenessä purkautuu, mutta kyllä tuo Stokkur oli enemmän minun mieleeni nyt katsella :)


Reykjavikin uusi vuosi oli kyllä sitä mitä siitä kirjoitetaan; uskomaton määrä raketteja ja valoa. (Itse kyllä pelkäsin, jokainen ihminen ympärillämme ammuskeli, osa suoraan kädestä). Yöelämä on ihan omaa luokkaansa ja bileseuraa riittää baareissa aamuun asti. Taksikuski nauroi meille kun uutena vuotena lähdimme hotellille klo 04. Suurin osa ihmisista oli kuulemma vasta saapumassa keskustan baareihin juhlimaan. Hän kysyi myös, ettekö te suomalaiset osaa juoda. Haha.

Mahtava kohde erilaista häämatkaa kaipaaville, luontoihmisille tai hulluille bilettäjille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti