Sivut

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Hääpäivä - vihkipaikkaa kohti

-Hanna-

Vieraiden kuljetus vihkipaikallemme pellon laidalle oli organisoitu traktoreiden perässä vedettäville lavoille, joihin asettelimme heinäpaalit. Päälle kiinnitimme kankaan, jottei vieraiden juhlavaatteet kärsineet hienien päällä istuskelusta. Saattoi siinä vähän sukkahousuille tulla kuitenkin osumaa, mutta ei kukaan valittanut. ;) 


Alkuperäinen suunnitelma oli istuttaa minun puoli suvustani ja ystävistäni toiseen ja Jonathanin toiseen kärryyn. Jako ei ollut ihan niin yksinkertainen, sillä Jonathanilla oli luonnollisesti paljon enemmän sukulaisia ja ystäviä paikalla ja hänen ystävistään on tullut myös minun ystäviäni. Saimme kuitenkin kaikki istumaan paikoilleen ja matka pääsi alkamaan.

Kaasot jäivät portaille odottelemaan, koska he tulivat samalla kyydillä minun kanssani juhlapaikalle.
Traktoreiden kuskeina meillä yksi marsalkoista, sekä Jonathanin setä. Molemmille traktorilla ajaminen oli niin tuttua puuhaa, ettei meidän tarvinnut pahemmin jännittää, että joku tippuisi matkasta. :)

Niinkuin olen aiemmin maininnutkin, valikoitui hääpaikkamme sillä perusteella, että Jonathanin vanhemmat ovat vihitty tismalleen samalla paikalla aikoinaan - mitä se nyt olisi ollut - pitkälti reilu 20 vuotta sitten. Itse kallionkieleke, jossa vihkitoimitus pidettiin sijaitsee noin kilometrin päässä päärakennuksesta, joten matka ei onneksi ollut turhan pitkä istua hytkyen. :)


Saimme sulhasen siskolta lahjaksi laulajan esiintymään vihkimiseen. Andersilla oli upea ääni ja hän oli ennenkin esiintynyt häissä, joten tiesi ehdottomasti mitä tekee. Aivan loistava valinta oli hänkin. Vielä pukeutunut upeasti teemaan sopivalla tavalla! :)

Lavat ajettiin viistoon muodostelmaan, joka jätti keskelle kulkukäytävän meille myöhemmin saapuville Jonathanin suku lähinnä hänen puolellaan ja minun omallani.


Lehmätkin kunnioittivat juhliamme läsnäolollaan. :) Saattoi siinä olla ihmettelemistä, että mitä täällä tapahtuu. :D :D


Best man ja marsalkat odottelivat paikallaan rivissä toimituksen alkua.

 

Me tytöt ajelimmekin sitten autolla naapurin pihaan jossa hyppäsimme heinävaunuun ja pörröttelimme vanhalla traktorilla sieltä eteenpäin vihkipaikalle. Emme tohtineet ajaa ihan koko matkaa traktorilla, sillä se tosiaan oli jo sen verran vanha.
Huikeaa oli, että Jonathanin isän isä oli sen aikoinaaan omistanut, mutta kun myöhemmin oli uudet traktorit tulleet korvaamaan tätä yksilöä, oli se myyty naapuriin.
Yksi marskalkoista oli kuitenkin tämän kyseisen naapurin poika ja saimme lainaan Almgårdenin vanhan traktorin juuri tätä tilaisuutta varten. :)

Mukanani oli molemmat kauniit kaasoni ja molemmat kukkaistytöt. Tässä taisi vielä olla aikamoinen jännitys päällä kaikilla. :D


Olimme pyytäneet sulhasen isän ajamaan meidän traktoriamme. Olihan kyseessä kuitenkin hänen isänsä vanha traktori. :)


Yritettiin pitää minua piilossa ihan viimeiseen asti lakanoiden avulla ja itseasiassa aika hyvin onnistuttiinkin. kaasot ja pikkuiset näkyi, mutta minua ei! :)


Seuraavaksi siirrytäänkin itse vihkimiseen, mutta siitä lisää myöhemmin! ;)

16 kommenttia:

 1. Teillä on ollut niin uskomattomat häät! <3

  VastaaPoista
 2. Ihan mieletöntä! Tää koko teidän maalaisteema on niin pitkälle viety ja loppuun asti hiottu. Vähänkö kätevää vieraille että kuljetetaan paikoilleen tuolla tavalla! Ja noi lehmät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin missä menee raja, pitkälle ja liian pitkälle? ;) ei vaan! Kiitos! Lehmät oli kyllä niin mainioita, että huikkasin heillekkin kiitokset! :D

   Poista
 3. Oi miten ihanaa ja takuuvarmasti tunnelmallista! Jatkokertomusta kuvineen odotan innolla! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän näköistä ja tunnelmaa välittyy tänne asti! Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Luulen, että meidän kuvaajalla oli kanssa osuutta asiaan tässä tunnelman välityksessä. Hän osasi vangita juuri oikeat hetket! :)

   Poista
 5. Jotain niin täydellistä! Sydän pakahtuuuu!!

  VastaaPoista
 6. Aivan huikea toteutus. En ole aiemmin tällaiseen törmännytkään. Varmasti tosi mieleenpainuvat häät vieraille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli sulhasen idea viedä vieraat kärryillä! Ei olla mekään nähty aiemmin missään, mutta pilottikokeiluna voidaan sanoa, että hyvin onnistui ja voidaan suositella! ;) Ja vieraatkin tykkäsivät! :D

   Poista
 7. Siis wau! Olet upea näky, siis niin hienosti järjestetty!

  VastaaPoista
 8. aivan mielettömän näköistä, huippuidea!!

  VastaaPoista