Sivut

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Hääpäivä - Puheita ja pääruokabuffet

-Hanna-

Jatkoimme hääpäivän ohjelmaa sulhasen isän puheella. Christer oli opetellut jopa lauseen suomeksi: "Tervetuloa perheeseemme" joka ei ihan aluksi minulle Hallandin murteella lausuttuna auennut! :)
Olin silti kovin otettu! :)


Jonathanin vanhemmat olivat valmistelleet ja editoineet videopätkän Jonathanin lapsuudesta ja nuoruudesta. Sinä riitti kyllä nauramista kerrakseen. Sen verran huvittava näky hän oli mm SVT:n (vastaa Suomen YLEä) tekemässä dokumentissa 15 vuotiaasta Jonathanista, joka rakenteli EBBA-traktoriaan (kyseessä siis Ruotsissa sallittu omatekoinen mopoauto) ja ajeli sillä rinkiä kaupungilla.
 Hän vielä ylpeänä kertoi kameralle dokumentissa, että voisi oikeasti olla näin lauantaina viihdyttämässä kauniita tyttöjä kylillä, mutta siellä hän tuunasi autoaan poikien kanssa tallilla. Kuulemma oma valinta. Haha <3Kun kaikkien vanhempien puheet oli kuultu siirryimme pääruoan pariin. Tilasimme ruokamme paikallisesta Svarta örnshuset-nimisestä cateringpalvelusta. Vertailimme monia eri vaihtoehtoja ennen kuin päädyimme heihin, mutta heidät erotti joukosta se, että he lupautuivat tulla grillaamaan lihan kokkeineen ihan paikan päälle. Valitettavasti he päätyivät grillinsä kanssa kuitenkin aitan sivupihalle, jolloin heidän grillaamistaan emme päässeet seuraamaan vieraiden kanssa, vaikka tämä oli alkuperäinen tarkoitus.


Kotitilallamme kasvatetaan lihakarjaa, joten oli siis vähintäänkin luonnollista käyttää oman tilamme häränlihaa menussamme. Voimme todella puhua lähiruoasta. ;) Saimme lihan häälahjaksi Jonathanin vanhemmilta. Lisäksi kaikki raaka-aineet olivat lähitiloilta ja vähintäänkin Hallandin alueella tuotettua.
Viiniksi vaitsimme Lindemans bin 50 shiraz 2009. Erittäin kiitelty viini vieraiden keskuudessa.

Koko menumme näytti seuraavanlaiselta.

Almgårdenin härkää:

Entrecote, selkäpihvi ja Pulled beef rintapalasta
 Perunasalaatti Haverdalin perunoista

Piirakkaa Harplingen viherkaalilla ja Kvibillen sinihomejuustolla

Kesäsalaatti Ugglarpsin kasviksista


Kastikkeet:

Barbequekastike, Cimi Churri, Cafe de paris-voi


Hapanleipäpatonki voilla

Juustoja ja rypäleitä


Jonathan sai 30-vuotis lahjaksi äidiltään kristallikellon, jota pääsimme käyttämään häissämme aina kun toast Madamella oli asiaa vieraille. Voin suositella erittäin lämpimästi jotain erityistä tapaa, millä saadaan vieraiden huomio ilman turhempia huutamisia! ;)


Jos sulhanen tai morsian poistuu juhlatilasta ilman puolisoaan, on se Ruotsissa merkki siitä, että pusuralli voi alkaa. Toisin sanoen vessaan kannattaa mennä aikalailla yhtäaikaa. Kaikkien miesten on käytävä suutelemassa morsianta vähintäänkin poskelle, silloin kun sulhanen on poissa saman aikaisesti kun muut vieraat kilistävät aterimilla lasiaan.

 


Tämä tuotti ainakin aluksi hieman hämmennystä suomalaisissa vieraissa, mutta onneksi sukulaiseni ja ystäväni ovat niin ihania ja innoissaan kaikessa mukana, että siellä he jonottivat muiden mukana päästäkseen puusaamaan miestäni! :D

Illallisen aikana ehdin hakemaan ruokaa pariinkin otteeseen ja hyväähän se oli. Erityismaininta piirakalle ja bulled beef-lihalle. Valitettavasti ruoka ehti aina vähän jäähtymään, koska Catering ei ollut sopimuksesta huolimatta toimittanut paikalle lämpölevyjä pöytään, mutta ei se nyt loppuen lopuksi ollut niin suuri haitta. Erinomaista se ruoka kuitenkin oli!Seuraavana puhevuorossa oli Best Man. Toast Madamet olivat pyytäneet jokaista puhujaa kuvailemaan hääparia kolmella adjektiivilla. Jokaisen puhujan kohdalla he aloittavat esittelyn täten: "Seuraava puhuja on kuvaillut hääparia seuraavanlaisilla adjektiiveilla" Tämä oli todella hauska tapa, sillä en onnistunut arvaamaan kertaakaan adjektiiveista päätellen, kuka seuraava puhuja saattaisi olla! :D Jonkunlainen häivähdys vierailla taitaa olla siitä, että olemme kovia treenaamaan, sillä melkein jokainen kuvaili meitä jollain treeniadjektiivilla. :)
Siskoni piti erityisen kauniin puheen ja erittäin koskettavan. Hän oli nähnyt niin uskomattoman paljon vaivaa kaikkeen häihin liittyvään, etten voi ikinä pukea sanoiksi sitä kiitollisuuden tunnetta, mikä minulla on. Mm. polttarit, koristeet, henkinen tuki ja viikko asumista meidän kanssa ennen hääpäivää. Mihin kaikkeen hän onkaan vaikuttanut. <3

Miina esitteli Jonathanille myös paidan jonka teimme Jonathanille Suomi-polttareissani. Ajatuksena oli, että Jonathan saa laittaa sen päälle, silloin kun olen ihan todella vihainen, niin muistan taas miksi häntä rakastan. Kerron siitä sitten lisää myöhemmin kunhan ehdin postaamaan Suomi-polttareideni toisesta päivästä.


Kaasoni lausui upean runon, jonka minä olin myös onnistunut kirjoittamaan kaason selviytymispaketin kanteen, toisistamme tietämättä. Se oli runo sisaruudesta. Henkilökohtaisesti erittäin koskettava.

Miinan puheen loppuvaiheilla aloin kuitenkin ymmärtään, että nyt on jotakin vialla. Hän siirtyi koko ajan kauemmaksi ja kauemmaksi ovesta ja alkoi puhumaan vähän hassuja. Muistan kysyneeni monta kertaa, että "Mitä nyt tapahtuu? Mitä se tekee? Mitä nyt tapahtuu?". Ongelma oli vaan siinä, että olin puhunut koko ajan suomea, jolloin Jonathan vieressäni ei ymmärtänyt mitään ja hän vain kyseli "What is it hun, What is it hun?" :D :D No, pian se selvisi mistä oli kyse!

Mitä sitten tapahtuikaan - ah rakastan cliffhangereita!! :P
Eli jatketaan taas pian! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti