Sivut

torstai 28. maaliskuuta 2013

Häämatkakohde: Turkki

Tämä on ihan yksi mun lemppariasioita; kirjoitella edes siitä vähästä mitä itselläni on kokemusta matkakohteista. Olen tosi monesta blogista nyt lukenut, että moni aikoo Alanyaan häämatkalle tänä vuonna, joten ajattelin antaa muutaman vinkin :)


Oltiin Alanyassa syksyllä 2012, ja se oli ensimmäinen matkamme Turkkiin. Jos olen rehellinen, ennakkoodotukseni olivat vähän noooo sitä ja tätä,mutta yllätyin positiivisesti!
Alanya oli tosi siisti, vaikka Kreikka onkin ihan mun favourite-paikka-maailmassa, täytyy myöntää että siistimpää tuolla oli. Puistojakin selvästi hoidettiin ja kasteltiin, sillä vielä syyskuussa oli mukavan vehreää ja vihreää ja kaunista.


Valitsimme hotellin ei ihan basaarien naapurista, ja rauhallisemman Keykubat-rannan puolelta. Suosittelisin Sultan Keykubat Suite -hotellia kyllä kenelle tahansa häämatkalaiselle :) Mahtava parveke merinäköalalla, tilava huoneisto (erillinen olohuone ja makuuhuone!) ilmastoinnilla, tehokas siivous.. Siivoja teki joka päivä peitoista sängylle erilaiset asetelmat, joista otin pitkin viikkoa valokuvia!Hotellin ovelta oli 20 metriä meren rantaan. Vaikkakin olemme enemmän allas-ihmisiä, on meren rannassa ihanaa käppäillä, varsinkin auringon laskiessa kun kuumuus vähän helpottaa. Ainoa pettymykseni Alanyassa oli ruoka. Hiukkasen oli tylsiä annoksia, aikas pieniä, ilman mitään lisukkeita, eikä mitään hurjia makunautintoja kyllä tullut viikon aikana vastaan.


Nähtävyyksiä ei ihan Alanyan kaupungissa niin kauheesti ole, Damlatasin tippukiviluolassa käytiin. Luola oli pieni ja sinne päästettiin kerralla liikaa ihmisiä, alkoi ahdistaa!


Mutta muuten harrastettiin ihan turisti-tekemistä, kuten minigolfia ja shoppailua. 
Mitäpä vikaa niissä :)Basaareissa myyjät on aika agressiivisia, mistä en ihan hirveästi tykkää. En uskalla katsella ja pyöriskellä kun jatkuvasti joku huutelee ja parhaassa tapauksessa suuttuu verisesti jos et osta mitään... Mutta oli paljon rauhallisiakin kauppoja basaarien ulkopuolella :)

Kaiken kaikkiaan löffääjälle mahtava paikka! Kuumuus oli itselleni liiallista, kun elohopea nousee mittarissa lähelle viittäkymppiä ei sitä paljoa jaksakaan kuin varjon alla maata :)

5 kommenttia:

 1. Saiko hotelliin viedä omia vesi pulloja? Oliko hotellin ravintola hyvä? Me ollaan menossa tuohon hotelliin kanssa kesäkuussa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisesti hotelliin ei olisi saanut viedä ulkopuolelta mitään juomia tai ruokia (yleinen käytäntö Turkissa), mutta kyllä sitä nyt usein tuli kuitenkin reissusta hotellille palatessa vietyä vesipullot ja sipsit ynnä muut pikkueväät eikä siivoja meitä ainakaan käräyttänyt! :D Mutta toisaalta hotellin oma supermarket oli ihan saman hintainen kun kaikki muutkin niin siitä sai sitten ostaa ihan luvan kanssa limsat vedet oluet ja naksut niin sitä suurimmaksi osaksi käytettiin :)

   Hotellin ravintola oli vertaillen oikein hyvä! Mutta kehotan kokeilemaan myös sitä ihan viereisen hotellin ravintolaa,se oli meidän reissun paras:)

   Poista
 2. moikka! me ollaan poikaystävän kanssa lähdössä mahdollisesti juuri tuohon samaiseen hotelliin elokuussa viikoksi ja ois kiva kuulla vähän lisää hotellista :) kuvien mukaan allas-alue on tosi pieni, niin oliko se reissunne aikana ihan täynnä ihmisiä vai viettikö suurin osa ihmisistä aikaa rannalla? entäs huoneen minibaari - hotellin tiedoissa lukee minibaari, mutta googlettelin hieman ja sain selville, että minibaarilla tarkoitettiin ihan kunnon kokoita jääkaappia, pitääkö paikkansa? :)

  kuinka pitkä kävelymatka keskustaan on? millaisia shoppailumahdollisuuksia läheltä löytyy? :)

  kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minun mielestä allas-alueelle mahtui ihan hyvin! Tottakai aina paikalla on niitä pyyhkeellä tuoleja päivästä toiseen varaavia ruotsalaistyttöjä ruskettumassa, mutta onneksi tuoleja kuitenkin riitti suurimmaksi osaksi hyvin :) Hotellilla on myös oma pätkä rantaa, jossa on tuolit ja kioskikin josta saa juotavaa ja pikkusuolaista. Varmasti aivan hyvä vaihtoehto altaalle!

   Juu, minibaari oli kyllä reilun kokoinen, mahtui hyvin 1,5l vesipulloja ja oluet sun muut kylmään.

   Hotelli sijaitsee rantakadulla, jonka varrella matkalla keskustaan on kyllä vaatekauppoja, rihkamakauppaa ja korukauppaa. Keskustaan taisi olla vähän alle 1km. Kuumalla se kyllä tuntui pitkää asfalttista rantakatua pitkin tuskalliselta. Illalla yleensä käveltiin kaupunkiin ja tultiin taksilla takaisin hotellille mahat täynnä :) Taksi maksoi kaiketi jonkun 4 euroa..

   Poista
 3. millainen tallelokero huoneissa oli ? oinkoodilla vai avaimella avattava? oliko turvallinen :)

  VastaaPoista