Sivut

maanantai 2. joulukuuta 2013

Servetti-asiaa

Idan kattaussuunnitelmat etenee hyvää vauhtia.

Kirjoittelin jo aiemmin aikeestani valmistaa servettipidikkeet vanhoista kirjan sivuista.  Käythän lukemassa niistä täältä. Mallikappaleet olivat melko kellertävää paperia, onneksi multa löytyi kuitenkin hieman valkoisempaa paperia.  Sunnuntaipäivällä valmistin noin 80 pidikettä. En ihan laskenut lopullista lukumäärää.
Mikä ihana ja viimeistellyn kuvan antava yksityiskohta. Kaiken lisäksi helppoa ja nopeaa valmistaa.


Pidikkeet ovat seitsemän rivin paksuisia pieniä liuskoja. Toisesta päästä leikkasin pois sivun repimisestä aiheutuneen repimäjäljen.


Askarrellessani kerään paperisilpun ja muut roskat aina heti purkkiin, etteivät ne leviä pitkin poikin. Vaikka kuinka laittaisi roskat yhteen paikkaan, leviävät ne aina takuuvarmasti.
Tätä Fiskarsin kuviosaksimallia en voi tarpeeksi hehkuttaa, se on paras. Sopii mielestäni tähänkin tarkoitukseen kuin nenä päähän.Tässä ne ovat valmiina. Tekstitön kohta asetellaan alaspäin niin, että vain tekstiosuus näkyy. Päädyin lopulta leikkelemään sopivista kohdista, joissa mahdollisimman yhtenäistä tekstiä, välittämättä tekstin sisällöstä. Olisi ollut ihana hankkia jokin romanttinen kirja, niin että tekstitkin sopisivat häihin paremmin. Se olisi kuitenkin sotinut sitä perimmäistä ajatusta vastaan, miksi lähdin näitä kirjansivuista valmistamaan: kierrätys. Tämä kirja kertoo jostain Ruotsin keisarista :)

DIY-vinkki:
Käytän askarteluun vain ja ainoastaan kaksipuoleista skräppäysteippiä. Vaikka Eri Keeper ja puikkoliimat on tarkoitettu mm. paperiliimaksi en käytä niitä koskaan. Lopputuloksena on vain liimatahroja ja kupruileva paperi. Ohuella kaksipuoleisella teipillä jälki on tasainen, tahraton ja pitävä. Sitä ei ihan oikeasti saa irti kuin niin, että paperi repeää. Jälki on siis todellakin lopullinen. Siksi käytin teippiä myös näissä servettipidikkeissä. Jälleen kerran helppoa ja nopeaa.


Näille ihanille tuunaamilleni laatikoille en ole vielä keksinyt virkaa. Niiden valmistamisesta kirjoittelin täällä. Nyt ne saavat toimia pidikkeiden säilyttiminä.
Mihin sinä käyttäisit niitä häissä?

Ollaan Kaaso K:n kanssa ripsihuollossa, Kaaso K on ripsipenkissä nyt. Mulla on siis hyvin aikaa kirjoitella, mutta siksi en saa nyt valmiista servettipaketista kuvaa. Servetiksi meille valikoitui lopulta Jukka Rintalan Aika-servetti.

Love, Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti