Sivut

perjantai 17. toukokuuta 2013

Karkkibuffet-vinkkejä

Suklaaseen dipattu vaahtokarkki nonpparelleilla
Huomisiin häihin lähtee tänään avaimet käteen-periaatteella koottu Karkkibuffet laatikkoon pakattuna. Fuksiaa ja turkoosia makeaa siis.

Kirpeitä karkkeja
Hedelmäkarkkeja ja vaahtiksiaVaahtokarkki-Popsit on pääasiassa koristeeksi, kun raidallisten pillien päässä näyttävät niin kivoilta!

Näitä listoja tietysti löytyy netistä monia, mutta ajattelin nyt omatkin vinkkini jakaa herkkubuffan suunnitteluun ja pystytykseen:

Määrä. 
Riittääkö, että vieraat saavat suunsa makeaksi, vai haluatko ettei karkki lopu koko iltana? Karkin määrään vaikuttaa myös paljonko muuta makeaa tarjottavaa on. Erilaisia herkkuja on kyllä hyvä olla yli 6 eri laatua,jotta voidaan puhua buffasta, ja saadaan vähän näyttävyyttäkin.

Oman kokemukseni mukaan ihmiset eivät heti ruoan päälle kaipaa ihan hirveää määrää makeaa, vaan riittää että saavat kahvinsa kanssa palan kakkua ja vaikka maistella buffasta muutamia eri karkkeja.  Omien asiakkaideni kanssa on päädytty usein ratkaisuun, että esille tulevien purkkien lisäksi santsivaraa on jokaista laatua puolikkaan-kokonaisen purkin verran. 
Ja kun karkit loppuu, ne loppuu.


Karkit. 
Pitkälle tietysti pääsee ihan Makuunin tai markettien irtokarkeillakin, jos on viitseliäisyyttä ronklata sekalaisten karkkien seasta ne omaan väriin sopivat. Metsästä tarjouksia - esimerkiksi Citymarketissa on melkein kerran kuussa irtokarkkitarjous.
Halvemmalla tietysti saa erilaisista tukuista, esimerkiksi Urjalan makeistukku tai Makeis-Extra, vaikkakin postikulut usein nostavat kilohinnan melkein samalle tasolle kaupan karkkien kanssa.

Me tilaamme tuotteita monesta englantilaisesta häätarvike- ja makeistukusta, jotka eivät myy yksityisille lainkaan. Etsimme ja tilaamme kyllä karkkia ihan toiveidesi mukaan - ota vaan yhteyttä ja pyydä kuvia ja ideoita.

Mieti myös makuja äläkä vain ulkonäköä ;) Itse yritän saada jokaiseen buffaan vaahtista, hedelmää, salmiakkia, suklaata ja ehkä jopa lakua, että jokaiselle on jotain.


Esillepano. 
Kiinnitä huomiotasi keräämiesi purkkien tyyliin ja muotoihin sen verran, että kokonaisuus näyttää huolitellulta. Yhteinäisen ilmeen sekalaisellekin kokoelmalle voi antaa samanlainen nimikyltti, koristenauha tai muu somiste.

Hae esillepanoon eri tasoja - joko korkeus tai syvyyssuunnassa, mieluiten molemmissa. Pöytäliinan alle on helppo ujuttaa muutama kenkälaatikko antamaan korotusta (kunhan ovat tukevia!). 

Mieti myös käytännöllisyyttä - voisiko lasten lempparikarkit laittaa eturiviin ja jättää salmiakkeja ja kirpeitä tai kovia karkkeja korkeammalle ja takariviin? Millä karkkeja purkeista otetaan ja mihin? Muffinssikipot, paperipussit ja kertakäyttömukit palvelevat tässä hyvin. Karkkipurkkeja haaliessa kannattaa miettiä myös, kannattaisiko vaahtokarkkien tai helposti kuivuvien karkkien olla ilmatiiviissä purkeissa.

6 kommenttia:

 1. Ite oon tehnyt vaahtiksia samalla tavalla ja aina ne on hyvästä säilömisestä huolimatta ollu "pilalla" seuraavana päivänä. Suklaa menee harmahtavaksi ja vaahtis kovettuu :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai :/ Mulla oli nuo Tupperwaressa ja toissapäivänä kun tein niin tänään oli kyllä vielä aivan hyviä! Suklaa tietysti on herkempi, mutta ei tupperissa kyllä vaahtis kovetu kuukaudessakaan, ne on niin superkippoja.

   Poista
 2. pitääkö suklaa temperoida?

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvistä vinkeistä. Meillekin tulossa karkkibuffa :)

  VastaaPoista