Sivut

perjantai 10. toukokuuta 2013

Kaunein rakkauslaulu

Monessa blogissa on tänään kirjoitettu musiikista, kauniista lauluista, lyriikoista. 
Nopealta kuulemalta kaunis sanoitus voi tarkemmin luettuna kertoa kuolemasta ikävästä tai vaikka mistä - mikä on liian realistista, masentavaa, surullista itse kullekin? Voiko häissä soittaa Samuli Putroa, Laura Närheä.. jos sanoituksia oikeasti mietitään - saati sitten vanhoja klassikoita kuten Romanssi tai Nocturne? 

Suomalainen musiikki ja sanoitukset on melankolisia. Täysin onnellista rakkauslaulua on vaikea löytää, yleensä aihetta lähestytään aina ikävän tai menetyksen kautta. Minä jos joku tämän tiedän, sillä omaa konkreettista verenperintöäni on usein kaikkien aikojen surullisimpien laulujen listalle yhä vain 70-luvulta nousevat Kasevan kappaleet (Kuunteleppa Tyhjää, Monen vuoden jälkeen, Kun maailma elää, Vanha mies, En päivällä sua nää, Ikävä...)

Jaan teille nyt hyvin henkilökohtaisen kappaleen, joka kertoo rakkaudesta, rakkauden tunteesta ihan vaan suoraan ja sellaisenaan ilman mitään ylimääräistä.


Tämän laulun on vaarini kirjoittanut meidän mummille, jonka kanssa ehtivät yli 40 vuotta elää yhdessä, saada 3 lasta ja 7 lapsenlasta. Sirpa-mummi kuoli noin vuosi sitten, sittemmin laulun avaussanat ja nuotit löytyvät hänen hautakivestään.

”Joku jota rakastan, joka joskus ymmärtää, on lähelläin, on lähelläin
Joku jota rakastan, joku jota haluan, on lähelläin, niin lähelläin
Kasvojansa hyväillen, sydäntänsä kuunnellen, kuin varoen
Silmät melkein itkien, sanojansa kuunnellen mä vaikenen, mä vaikenen”

Pidemmän tarinan löydät esimerkiksi täältä.

Me emme tiedä tarinoita, joita laulun tekijä sanoituksillaan kertoo.. voimmeko koskaan olla täysin varmoja mitä kirjoittaja on sanoituksellaan hakenut takaa ja mikä sen merkitys on? Tärkeintä on lopulta se, mitä kappale teille tarkoittaa, mikä merkitys sillä teille on. Laulun julkiseksi levyttänyt artisti varmasti on onnellinen jokaisesta ihmisestä, joka löytää laulustaan jotain itselleen tärkeää tai koskettavaa, ja haluaa vaikkapa kappaleen sisällyttää omaan suureen juhlaansa :)

2 kommenttia:

 1. Kiva, että tämä aihe herätti kirjoitusintoa useamallakin taholla :). Se on kyllä niin kiinni siitä, miten kukin jonkun biisin kokee ja mitä sen ajattelee tarkoittavan tai kertovan. Jokainen kokee asiat eri tavalla ja tekee asiat niinkuin itsestä hyvältä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Enkä tosiaan tarkoittanut ettei asiaa saisi pohdiskella, mutta yleisössä tosiaan saattaa aina olla joku joka on laulun käsittänyt ihan eri tavalla ja ihmettelee että miten tämä täällä soi.

   Myöhemmin luvassa lisää samasta aiheesta, kun päätin jakaa teille kuinka meidän omissa häissä tuotiin musiikkiteemaa esille :)

   Poista