Sivut

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Floristilla oppimassa hääkukista

Kukkakilven kotisivut
Olen kukkien osalta tehnyt yhteistyötä Anteron Kukan sekä Kukkakilven kanssa alusta lähtien - ihanat morsiustyttöjen kukkakorit häämessuilla, ja monia kukka-asetelmia ja näytekimppuja myymälälle. Nyt kävin vähän vilkuilemassa morsiuskimpun sitomista ja kyselemässä ammattilaisen vinkkejä hääkukkiin oikein paikan päällä Kalevan puistotiellä.


Kukkakaupat on kyllä niin ihania paikkoja, tekisi mieli viedä kaikki se vehreys väriloisto ja raikkaus mukanaan kotiin! Juttelimme hiukan tämän hetken hääkukkatrendeistä.

Keväällä moni haaveilee kielokimpusta. Olisikohan tällä trendillä jotain tekemistä tämän kanssa?


Nytkin kyselyitä oli tullut paljon. Kielon kausi on kuitenkin niiin lyhyt, ja suht hankala ennustaa että en laskisi tuon kukan varaan suunnitelmiani. Tietysti ulkomailta saa kieloa tilattua laajemmin, mutta hinta on kuulemma huomattavan korkea. Sekä kielon korvikkeena että muutenkin on harsokukan suosio kasvanut - tänä kesänä tuntuu hyvin yksinkertainen ja tyylikäs olevan se juttu.Minua nimenomaan ihastutti näiden kimppujen kaksivärisyys, mutta kuulemma suomalaisissa häissä edelleen pintansa pitää yksiväriset kimput. Pyöreä pienehkö yksivärinen - ruusua ja muutama tehostekukka (esimerkiksi orkideaa) - samassa sävyssä on kuulemma yleisin tehtävä kimpu.


Floristit toivoivat rohkeutta kokeilla vaikkapa useampaa eri kukkalajia - vaikkapa saman värin eri sävyissä. Kuten yllä olevassa punaisessa kimpussa. Liukuvärit miellyttävät minun silmää kamalasti -  sävyillä voisi leikkiä myös pöytäkoristeessa.


Ja sitten kimpun kasaamista:

Lähtötilanne
Ruusua, pionia ja neilikkaa

Lisäksi vielä muutama upea lila/violetti kalla ja hiukan vihreää.
Paljon erilaisia koristeita, helmiä ja nauhoja joilla kimppua voidaan lisäkoristaa

Lopputulos on ihanan raikas, pastellinvärinen ja hempeä

Varteen laitettiin ihanan Rustic pitsi

Muutamia floristin vinkkejä teille kaikille ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Mitä jos haluan käyttää luonnon kukkia ja kerätä ne itse?
Moni tekee sen virheen, että kukat kerätään pellolta aamulla ja viedään suoraan pöytään, ajatellen niiden näin pysyvän mahdollisimman hyvinä. Wrong! Kukat tulee kerätä edellisenä päivänä, laittaa kuumaan veteen, ja kylmään yön yli (kellari, viileäkaappi tms). Näin ne ovat hyvässä nestejännityksessä kestävät seuraavana päivänä paremmin.

Mikä kukissa ja sidonnassa maksaa?
Tottakai käsityö aina maksaa, kuten yltä näemme kimppu kootaan alusta alkaen käsin. Tämä työ vaatii ammattitaitoa, tietoa ja vie aikaa. Ammattilainen päättää sidontatekniikan kukkalajin, ilman ja aikataulun mukaan, jotta kimppusi kestää hyvänä koko päivän. Lisäksi kukat käsitellään kukkalakalla, joka lakkaa haihduttamisprosessin ja näin pidentää niiden elinikää.

Hinta ja kukkien saatavuus

Itse kukkien hinta tietysti riippuu kaudesta. Kaikkia kukkia ei ole saatavilla ympäri vuoden. Suurin osa kukista taitaapi tulla Hollannista, Suomalaisia käytetään niin paljon kuin mahdollista, mutta jos haluttua lajiketta ei keski-euroopassa tai meillä tiettynä ajankohtana ole, voidaan sitä tilata Afrikasta tai Etelä-Amerikasta. Kuljetuskulut tietysti nostavat hintaa. Lisäksi kasvattajan hinnoitteluun vaikuttaa kaikki juhlapyhät - valmistujaispäivät, äitienpäivä, ystävänpäivä.

Kysy tietyn kukkalajikkeen saatavuutta floristilta :) Hänkään ei tietysti tulevaisuutta osaa tarkaksi ennustaa, sillä kukkasatoon vaikuttaa myös sää - kylmyys tai kuumuus.


Tuleeko mieleen jotain kysyttävää hääkukkiin liittyen? Kerään mielelläni kysymyksiä ja jaan ammattilaisen vastauksia teille kaikille :)

1 kommentti: