Sivut

tiistai 16. lokakuuta 2012

Fiilistelyyn: Parhaat hömppähääleffat

Perushömppää, hyvää mieltä ilman mitään liian vakavaa ja syvällistä sisältöä:

27 dresses-hääkuumetta
Jane on hiukkasen nössöhkö tyyppi ja hääfanaatikko. Hän järjestää innolla ystäviensä häitä -stereotyyppisiä teemahäitä rumine morsiusneidonpukuineen tansseineen rehearsal dinnereineen ja perinteisellä amerikkalaisen elokuvan häästressillä - ja on rakastunut hiljaisesti pomoonsa Georgeen. Pikkusisko (ikikaunis Malin Åkerman) ehtii iskeä Georgen ensin, ja seuraavaksi olisi vuorossa niiden häiden järjestäminen. Mukana pyörii paljon toimittaja-Kevin, joka ottaa Janea ensin kovasti aivoon, mutta kaikkihan arvaa kuinka tässä käy..

Morsian karkuteillä
 Maggie on kulttimaineessa jätettyään jo 3 miestä alttarille. Ike on toimittaja, joka aikoo kirjoittaa ison jutun Maggiesta, johon hänellä on lievä ennakkoasenne.. kaikki tietää kuinka siinä käy..

Mikä näissä toimittajissa muuten on kun ne metsästää noita morsiamia? ;D

Morsianten sota
Tätä leffaa katsoessa koet agressiota, myötähäpeää ja huudat hiljaa mielessäsi "MIKSI SE TEKEE NOIN?!" Hääfanaattiset parhaat ystävät joutuu sotapolulle, kun virheen seurauksena häät on varattu samalle päivälle Plazaan. Ruvetaan oikein ilkeiksi ja ärsyttäviksi ja parisuhteetkin alkaa rakoilla. Älä katso sulhasesi kanssa, tämä ei johda kuin keskusteluun Venuksesta ja Marsista. Kuitenkin loistavaa tyttöjenilta-matskua, ei sisällä paljoakaan nössöromantiikkaa, vaan keskittyy morsianten maailmaan. Pointsit suhteellisen yllättävästä loppuratkaisusta myös!

Kuka sanoo tahdon?
Suuri osa leffan viihdearvosta on jo nuoressa nuoressa Cameron Diazissa, mutta myös Julia Robertsin hahmo on vähän kierompi kuin mihin on häneltä totuttu. Älkää huoliko; kyllä se silti koheltaa ja nauraa sitä valloittavaa suu ammollaan-naurua :D Julianne tajuaa täyttävänsä pian 28 vuotta ja muistaa parhaan ystävänsä Michaelin kanssa tekemänsä sopimuksen (back-up; if neither of us is married by the time..), mutta Michael onkin juuri löytänyt kiltin vaalean persoonallisen Kimin ja aikoo naimisiin. Julianne päättää hiukkasen sabotoida tuoretta suhdetta. Mukana on yhteislaulua, homoystäviä, jakkupukuisia äitipuolia ynnä muuta mukavaa.

Astetta vakavampaa, astetta laadukkaampaa:

Kreikkalainen naimakauppa - henkilökohtainen lemppari!
 Kreikkalainen naimakauppa on yksi Yhdysvaltojen menestyneimpiä romanttisia komedioita kautta aikojen. Täällä Suomessa se ei ehkä ole saanut ansaitsemaansa huomiota. Mahtava mölyävä persoonallinen kreikkalaisperhe ja amerikkalainen nössöhkö kirjallisuudenopettaja (ei-katolinen) vävypoikaehdokas. Hahmot on aitoja ja hauskoja ja leffa on täynnä hyvää mieltä. Katso sulhasen, perheen, kaasojen tai kenen tahansa kanssa - itket ja naurat takuulla.

Mamma Mia
 Musikaali on elokuvalaji, jota täytyy ymmärtää. Näyttelijäntyö on tehty eri tavalla, laulut kuljettavat tarinaa eteenpäin. Juoni on hauska, ja näyttelijöinä karikatyyrisissä rooleissa loistonimiä. Itse oli pakko katsoa tämä ihan vain mielenkiinnosta - kuulla nyt Pierce Brosnanin laulavan! Mutta ihan hyvin se meni, vaikkakin välillä silmissä vilkkui Bond pyssyn kanssa.

Klassikko 


Mustasukkaiseksi heittäytyvä isä, perheiden kohtaaminen, perinteistä kohellusta. Klassikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti