Sivut

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Tähän mennessä tehtynä

Kirjoittajana Nina.

Häihin on suurin piirtein 11kk:tta ja ajattelin nyt tähän väliin hieman listata tähän mennessä tehtyjä asioita...

1. Juhlapaikan varaus

Juhlapaikalle pääkriteereinä oli:
  • yhtenäinen tila n. 70 henkilölle
  • ei A-oikeuksia
  • ei jumppasali/työväentalo
Ihan alkuun haussa oli vanha navetta rakennus:

   
Einon pirtti
   
Karrlundin kivinavetta  
Nämä kohteet upeudestaan huolimatta osoittautuivat kuitenkin hankaliksi meille mm. sijaintinsa ja hintansa vuoksi.

Lopulta päädyimme kuitenkin aivan eri tyyliseen juhlapaikkaan ja varasimme Aktia-laulutalon Tampereen Koivistonkylässä.

Aktia-laulutalo


Näihin asioihin mm. tykästyimme laulutalossa:
  • hinta
  • sijainti
  • tehty pintaremontti: hillityt värit ja tunnelmallinen tila, joka on helppo koristella oman näköiseksi
  • saa viedä omat ruuat ja juomat
  • 2 isohkoa salia, joten tanssi-/ohjelmatilaakin jää hyvin

2.Kirkon varaus

Vihkimiseen meille on varattu Aleksanterin kirkko Tampereen keskustassa.

Mielestäni se on vaan niin upea ja tunnelmallinen kirkko. :)

Aleksanterin kirkko

3. Kuvaajan varaus

Meillä ammattikuvaaja kuvaa vihkitilaisuuden ja ottaa viralliset potretit.
Kuvaajaksi valitsin portfolion perusteella Vesa Muhosen Jyväskylästä ja puhelin keskustelun perusteella olen todella tyytyväinen valintaani. :)

4.Pitopalvelun varaus

Pitopalveluksi valikoitui Tamperelainen Kokkipoika, jonka esimerkki menuut saivat heti veden kielelle.

5.Avustajien valinta

Kaaso ja bestman on valittu. Nämä tärkeät henkilöt ansaitsevat oman kirjoituksensa, joten heistä lisää myöhemmin. :)

6.Budjetin ja vieraslistan laatiminen

Nämä oli tietysti tärkeää saada laadittua ennen kuin häitä alkaa suunnittelemaan yhtään pidemmälle, vaikka toki kumpikin varmasti vielä jonkin verran elää tämän prosessin aikana. :D


Tärkeimmät varaukset siis tehtynä, mutta paljon tekemistä ja isoja päätöksiä vielä edessäkin... :D

Seuraava askel onkin sitten hääpukujen sovitus. 

Tarkoitus todella olisi hoitaa asiat ajoissa niin että mitään ei jäisi viime tippaan eikä syntyisi sitä surullisen kuuluisaa häästressiä! :D

-Nina

tiistai 29. lokakuuta 2013

Vieraskirja vai kirjaa ollenkaan?

Bee tässä päivittelee erilaisia vaihtoehtoja vieraskirjalle...
Vaikka klassisen kaunis valkoinen vieraskirja, varustettuna kultaisella laatalla, jossa on hääparin nimet sekä hääpäivä, on aivan upea ajatus, niin muitakin vaihtoehtoja vieraskirjalle on. Tässäpä siis muutama:

Pinterest. 
Varsinkin meri- tai rantateemaisissa häissä voisi hääkirjan sijaan toimia tällaset sileät ja isot kivet. Kivet voi kerätä ite tai ostaa. Samaa ideaa ajaa takaa myös viininpullokorkit, mutta niitä pitää olla omasta takaa ja kirjoituspinta-ala on vähän pienempi.


 Neljä seuraavaa kuvaa on täältä.
Bongasin Tigerista pari kuukautta sitten valkoisia noin 20 palan palapelejä, joista voi kehitellä vieraskirjaa. Mistähän löytyisi sellanen yhtenäinen iso plain jigsaw, jossa olis noin 80 palaa?



Vintage häissä vanha kirjoituskone on aika hauska idea. Ehkä tässä vieraiden luovuus ei kuitenkaan nouse esille kun ei voi mitään piirustuksia piirtää jos ei kynää oo vieressä jne.




Voihan ne onnen toivotukset lautasellekin sinetöidä jos muistaa käyttää lautasen vielä uunissa. Vieraiden määrästä riippuen lautasia pitää kuitenkin todennäköisesti olla vähän enemmän, että kaikkien kirjoitukset mahtuu.



Tätä ideaa meinaan ehdottaa eräälle ystävälleni, jonka kaasona toimin maaliskuussa. Kiva idea jengaa pelatessa muistella omia häitään ja lukea vieraiden onnen toivotuksia läpi. Vähän kyllä epäilyttää, että näkyykö tekstit paloissa vielä 20 vuoden päästä.

Kuvat täältätäältä ja täältä.
Aika paljon kannatusta on lähiaikoina tainnu saada myös sormenjälkikirja. Vieraat siis dippaa sormensa ensin musteeseen ja ikuistavat sormenjälkensä joko kirjaan tai piirustukseen. Sormenjäljistä voi tehdä hauskoja figuureja tai ne voi toimia myös puun lehtinä tai ilmapalloina.


Pitäisikö olla oikeita oksia vai ei? 
Mun tämänhetkinen ajatus on, että J piirtää meille puun, johon vieraat sitten ikuistavat sormenjälkensä lehdiksi. Lehtien päälle vieraat sais kirjoittaa vielä oman nimensä. Sitten meinaan löytää jostain sellaisen koristepuun tai korupuun, johon vieraat saa ripustaa onnen toivotuksensa. Ostin Tigerista jo sellaisia ruskeita lappusia, johon vieraat sais kirjoittaa, mitä ikinä sitten huvittaakin kirjoittaa. Tai sitten voi tietty antaa vieraille ohjeen jonkun taulun sisälle, että ripustettaviin kortteihin voi kirjoittaa onnen toivotuksia tai vinkkejä kestävään avioliittoon tai että jatkavat kortteihin lausetta “tiedät, että se on rakkautta kun…” tai “rakkaus on…”.

Meinaatteko te tehdä vieraskirjan perinteiseen tapaan tai ehkä käyttää jotain näistä ideoista?

maanantai 28. lokakuuta 2013

Juomatarjoilu

Kirjoittajana: Ida

Sainpahan hetki sitten idean; lähden rakentamaan juomatarjoilun ympärille baaria.
Ajatus lähti liikkeelle tee-se-itse-morsiamen blogista.

Siitä se ajatus sitten lähti...

Baarista tulee tietenkin omannäköisemme, valkoinen jossa ehkä hieman vintagea. Vintage ei sinällään kuulu meidän hääteemaan mutta baari voisi olla aika mahtava sillä höystettynä. Jos ihan vain pikkusen. Esimerkiksi vaikka vanhalla tee-astiastolla koristeltuna.




Oikeastaan kaikkien näiden kuvien henki on väärä mutta saan niistä kuitenkin inspiraatiota. Onpa muuten vaikea löytää kuvia hienoista baareista, ja vielä vaikeampi hienosta valkoisesta baarista.


Tämäntyylinen taulu voisi sopia häihimme tulevien muiden taulujen joukkoon. Taulusuunnitelmistani kirjoitan täällä.

Onpa hyvä postata ideasta jonka sai pieneen päähänsä noin 30 minuuttia sitten. Oon vaan niin intona tästä ideasta. Olisiko sulla ideoita tai jopa kuvia hienosta baarista?

Love, Ida

Kuvat: täältä täältä

Alkuun on päästy



Kristiina kirjoittaa tyttärensä häiden alkumetreistä.



Ensin hieman taustaa tälle tarinalle



Morsio lähti muutama vuosi sitten tuoreena ylioppilaana opiskelemaan Pohjois-Englantiin, missä keväällä 2011 tutustui Sulhoon. Sulhoon, joka on kotoisin Pohjois-Irlannista ja joka noihin aikoihin oli jo mukana työelämässä. Aika pian tutustumisen jälkeen Sulho muutti Lontooseen, jonne Morsio onnekseen pääsi jatkamaan opintojaan syksyllä 2012. Morsio valmistui lontoolaisesta yliopistosta keväällä 2013 ja onnistui kuin onnistui saamaan opiskeluaan vastaavaa työtä heti syksystä alkaen. Jo viime talven mittaan Morsio ja Sulho opettelivat yhdessä asumista ja elämistä, vaikka heillä virallisesti olikin eri osoitteet. Saman katon alle pari muutti samoihin aikoihin, kun Morsion työ alkoi. Ja aivan kuin tässä kaikessa ei olisi ollut tarpeeksi uutta ja sopeutumista vaativaa – Sulho otti ja kosi! Morsio suostui - ja sai maailman kauneimman timanttisormuksen vasempaan nimettömäänsä! Niin että se on sitten menoa nyt…

Äkkiä juhlapaikka!


Aikamoisella vauhdilla on näiden häiden suunnittelu käynnistetty. Kihlaus osui syyskuun alkuun, ja pian kihlauksen jälkeen pari ilmoitti, että häät pidetään vajaan vuoden kuluttua kesällä. Ei, ei haluta odottaa seuraavaan, vuoden 2015 kesään. Kiirehän siinä tuli, ja koska häät vietetään Suomessa ja pari asuu siellä Lontoossa, jouduin (lue: sain) minä, morsmaikun äiti, lähteä etsimään toinen toistaan parempia juhlapaikkoja. Ja vaikka asun Helsingin seudulla, vajaan 30 kilometrin päässä pääkaupungista, ei minulla ollut juuri mitään käsitystä tämän alueen paikoista. Suureksi avuksi tässä haarukoinnissa olivat mitkäs muutkaan kuin hääblogit, joihin häitään suunnitelleet morsiamet ystävällisesti olivat listanneet erilaisia vaihtoehtoja. Ja vaikka aluksi vähän pelkäsin, ettei ainuttakaan varteenotettavaa enää tähän aikaan vuodesta olisi ensi kesäksi tarjolla, olin väärässä: löysin lopulta viisitoista paikkaa, jotka olisivat olleet vapaina heinäkuun viimeisenä tai elokuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna. Näistä kävin yksin tai mieheni kanssa katsastamassa kymmenen.



Katsastetut paikat:






Näkymä yläkerran parvekkeelta



Näkymä terassilta



Naisten wc-tilat
 
Villa Ivan Falin                        


Sisäänkäynti




Sisääntulotie

Käynti naisten wc:hen


Sisäänkäynti




Kenraalisalin kattoa



Muita tutkailtuja:




Uunisaari




G18












Hääpari oli antanut muutaman valintakriteerin
  • Paikassa on oltava yksi yhtenäinen tila, johon mahtuisi 130 vierasta
  • Paikan on oltava lähellä merta tai järveä.
  • Rakennus ei saa olla työväen- tai nuorisoseurantalon tyyppinen. 

Katsastetuista kuusi täytti kaikki kriteerit, kolmen kohdalla täyttyi kaksi kriteeriä ja yhden kohdalla vain yksi.

Morsian itse selvitteli netin ja sähköpostin avulla Lontoosta käsin pääkaupunkiseudun kirkkovaihtoehtoja, ja kaikin puolin sopivaksi nousi Paavalin kirkko. Jossain vaiheessa pari alkoi pitää parhaana mahdollisena päivämääränä tuota heinäkuun viimeistä lauantaita, jolloin vapaina olisivat NJK, Stansvik ja Särkänlinna. Näistä kolmesta meidän kaikkien mielestä paras oli NJK, joten se vei voiton, ja siellä rakas parimme tulee viettämään ikimuistoiset häänsä!

Tästä se jatkuu

Vihkikirkko ja juhlapaikka ovat siis selvillä, joten on sitä ainakin alkuun päästy. Mutta mitä kaikkea vielä pitääkään järjestykseen saada… huh. Vähitellen ja pikku hiljaa. Alkavalla viikolla lennän Morsion ja Sulhon luo Lontooseen – pääsen vihdoin onnittelemaan tuoretta kihlaparia oikein livenä. Ja keskustelemaan kasvokkain kaikista häihin liittyvistä ajatuksista ja toiveista. Minunhan on aivan turha suunnitella yhtään mitään vain siltä pohjalta, mikä itseä huvittaisi. Häät ovat ensisijassa tyttäreni ja hänen tulevan miehensä juhla. Nähtäväksi jää, miten paljon minun lopulta annetaan asioiden kulkuun puuttua ja vaikuttaa… suorastaan jännittävää!

Innolla odotan, mitä kaikkea voin Lontoon jälkeen tänne blogiin kirjoittaa. Hääpukua on tarkoitus yhdessä mennä etsiskelemään, joten eiköhän ainakin siitä aiheesta tule jotain kerrottavaa. Ja kuvia toki myös.

Tässä kuva yhdestä jo sovitetusta puvusta:

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Morsiusdietti

Häälookistaan unelmoi Ida

Railakkaan kesän 2013 jälkeen päätettiin Kaaso K:n kanssa jatkaa viime keväistä kuntoprojektia. Mulla oli tavoitteena pudottaa seitsemän kiloa jouluun mennessä.

Ohjelmaan kuului:
- terveellinen ruokavalio
- Elixiaa mahdollisimman paljon (tavoite 3-4 kertaa viikossa)
- herkkupäivä kerran viikossa
- yhteinen punnituspäivä kahden viikon välein

Alkuun otettiin ne kamalat ennen-kuvat ja mitat.
Todella hyvänä motivaattorina toimii ennalta päätetty punnituspäivä, johon haluaa saada tuloksia (motivaattori nro. 1). Ei tule poikettua ohjelmasta kun tietää, että silloin "on oltava" tietty lukema puntarissa.


Paino lähti mahtavasti tippumaan. Positiiviset tulokset motivoi jatkamaan samalla radalla (motivaattori nro. 2). Itsevarmuus siitä, että toimii oikein kasvaa ja samalla itsevarmuus itseään kohtaan kasvaa. Karkkipäivät alkoivat jäämään pois, mun ei enää edes tehnyt mieli syödä herkkuja kun oli niin kova tsemppi päällä.

Sitten yhdeksän vuotispäivänämme syyskuun neljäntenä tuli ne ihanat hääuutiset. Unelmat joulukunnosta 2013 vaihtui upea morsian 2014 -projektiin, tai niinkuin itse sitä nimitin: hotein morsian ikinä. Hehee, toivossa on hyvä elää. :)
Unelma siitä hoikasta ja hyväkuntoisesta vartalosta joka näyttää HYVÄLTÄ hääpuvussa ja valokuvissa (motivaattori nro. 3). Projekti muuttui siis kertaheitolla pelkästä painonpudottamisesta ja hyväkuntoisuudesta johonkin suurempaan.


Tällä hetkellä painoa on tippunut tasan neljä kiloa ja vielä olisi jäljellä 3 ylimääräistä kiloa vyötäröllä. Tavoitetta olen nostanut joulusta vuodenvaihteeseen. Meillä on ollut nyt joka viikonloppu vieraita ja häppeninkiä ja painon vaihtelut on ollut suuret. Onneksi pitämäni kirjanpito kuitenkin osoittaa sen, että paino ei ole noussut. Muutaman päivän panostuksella paino on jälleen alimmillaan.



Tästä puhelimeen lataamastani sovelluksesta on huippuhyvä seurata kehittymistä. Pyrin astumaan vaa'alle päivittäin ja merkkaamaan lukeman ohjelmaan (motivaattori nro. 4). Keltaiset pallurat ovat merkkaamiani painolukemia. Sininen jana kuvaa ohjelman laskemaa Trend -lukemaa, eli suuntaa jolla pääsen haluamaani tavoitepäivämäärään mennessä. Viimeistä paria viikkoa lukuunottamatta oon ollut tosi tyytyväinen kuinka paino on kulkenut kokoajan tavoitejanan rinnalla, välillä vähän ali ja yli. Ylöspäin osoittavat piikit janalla kertovat siis siitä, että on tullut syötyä jotain ylimääräistä.

Kuten kuvasta näkyy nyt olisi jälleen syytä ottaa itseään niskasta kiinni ja jatkaa lipsumisien jälkeen. Ei, oikeastaan en kutsuisi tätä lipsumiseksi koska olen antanut itselleni luvan herkutella vieraiden kanssa. Mun on tosi helppo olla tiukkana omassa arjessa kotona ollessani, vieraat ja kyläilyt on mun heikkous.



Nyt taas uudella puhdilla ja reeni-innolla eteenpäin.

Love, Ida

Kuvat: täältä täältä täältä

lauantai 26. lokakuuta 2013

Must-Take Wedding Photos

Tällainen lista pamahti jonain promona ja esimerkkinä hääsivustolta Realsimple.com sähköpostiini.
Kyllähän tässä riittää Must-kuvattavaa!

Getting Ready

The Ceremony

Before the Reception (or Ceremony)

The Reception